Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Država nagrađuje

Skladatelj Ivo Malec nije prihvatio Nazorovu nagradu za životno djelo

ivo malec
boris ščitar/pixell
04.06.2013.
u 16:57

Sklataelj Ivo Malec iz osobnih razloga nije prihvatio Nazorovu nagradu za životno djelo. Nagrađeni su i Luko Paljetak, Marija Ujević Galetović, Nenad Šegvić, Hildegard Auf Franić i Ivica Rajković. Nagrade će biti dodijeljene 19. lipnja

Ugledni hrvatski skladatelj sa pariškom adresom Ivo Malec iz osobnih razloga nije prihvatio Nazorovu nagradu za životno djelo, pa ove godine ta nagrada neće biti uručena. Uz njega, Nazorovu nagradu za životno djelo dobili su književnik, pjesnik i prevoditelj Luko Paljetak, kiparica Marija Ujević Galetović, dramski umjetnik Nenad Šegvić, filmski snimatelj Ivica Rajković i arhitektica Hildegard Auf-Franić. Godišnjeg Nazora za književnost dobila je Tatjana Gromača za roman \"Božanska dječica\", violončelistica Monika Leskovar za tri koncerta u zagrebačkoj koncertnoj sezoni 2012. godine, Rene Bitorajac za ulogu u filmu \"Ljudožder vegetarijanac\", Ivan Marušić Klif za instalaciju Lambda,Zlatko Sviben za režiju \"Unterstadta\" Ivane Šojat Kuči u osječkom HNK-u te Neno Kezić i Emil Šverko za Studentski dom i centar Sveučilišnog Kampusa u Splitu. Nagrade će biti dodijeljene 19. lipnja u Muzeju Mimara.

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije