Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klasa dore ruždjak podolski

Sjajna studenska predstava “Posljednji Čehov u Hrvatskoj” ponovno na sceni Kerempuha

Foto: Sanja Merčep
1/4
24.10.2023.
u 10:24

Ne propustite pogledati one koji dolaze u predstavi “Posljednji Čehov u Hrvatskoj” u izvedbi studenata Akademije dramske umjetnosti koja će se održati u četvrtak, 26. listopada u 20 sati na sceni Satiričkog kazališta Kerempuh

Što je zajedničko najneuspješnijem neženji, lokalnom moćniku i glumcu na izdisaju? Pa zapravo, ne mnogo toga – osim što se, uz plejadu drugih osebujnih lica u ovom komadu, voze u ludoj vožnji na karnevalskom vrtuljku.

Adaptaciju humoreski Antona Pavloviča Čehova pod nazivom "Posljednji Čehov u Hrvatskoj" u Satiričkom kazalištu Kerempuh 26. listopada u 20 sati izvodi klasa nagrađivane kazališne redateljice Dore Ruždjak Podolski i umjetničkog asistenta Marina Klišmanića. Glumačku igru kroz cijelu predstavu prate i plavokosi bas i  bubanj dugajlija. Scene tako dosežu svoj urnebesno duhoviti potencijal.

Čehov i studenti glume majstori su humora i pronalaze ga u svakodnevnim, jednostavnim situacijama. A njihovi problemi i naši su problemi. Na trenutke postaje zastrašujućim koliko je lako povući paralelu između društva koje Čehov kritizira i onoga u kojem danas živimo. Ova predstava ne štedi nikoga. Mladi autorski tim razotkriva pikantne društvene probleme i bizarnosti ljudske psihe, ismijavajući se s kazališnim svijetom u koji se spremaju kročiti i vlastitom pozicijom u njemu.

Prijevod potpisuju Maja Mulić, Krunoslav Pranjić, Božidar Škritek i Branko Maksimović. Dramaturzi predstave su Vid Lež i Filip Rutić, a asistenti režije Tea Čorluka i Patrik Sečen. Producentica je Lucija Perić, uz mentorstvo Romane Brajše. Kostimografiju potpisuju Sara Bardić i Teodora Cerovac, uz mentorstvo Ivane Bakal. Oblikovatelj svjetla je Igor Markić-Nikolac. Fotografkinja je Sanja Merčep, a autorice plakata Marija Čop i Mila Skalić Acuna.

1/4

U predstavi glume Luka Knez, Toni Kukuljica, Ružica Maurus, Lena Medar, Nikolina Prkačin, Jakov Zovko, Patrik Sečen i Vid Lež.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije