Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIX SESSIONS

Saša Ban putuje u Kopenhagen

Saša Ban
HAVC
11.04.2012.
u 15:04

Program organizira cijenjeni danski festival CPH:PIX, usmjeren na otkrivanje filmskih talenata u usponu

Mladi hrvatski redatelj Saša Ban pozvan je da sudjeluje u programu PIX SESSIONS koji organizira cijenjeni danski festival CPH:PIX, usmjeren na otkrivanje filmskih talenata u usponu.

CPH:PIX međunarodni je filmski festival koji se od 2008. godine održava u Kopenhagenu u Danskoj, a koji se u nekoliko godina nametnuo kao važna platforma za otkrivanje mladih talenata. Uz filmski program koji uključuje dugometražne igrane prvijence talentiranih filmaša, CPH:PIX organizira i PIX SESSIONS. Radi se o programu osmišljenom da mladim filmskim talentima omogući da sudjeluju u umrežavanju, seminarima, razgovorima s umjetnicima i na master classovima, a među 25 filmaša koji će ove godine sudjelovati na PIX SESSIONU odabran je i hrvatski redatelj Saša Ban.

Sudionike PIX SESSIONA odabire sam festival na temelju njihova dosadašnjeg rada, projekata koje trenutačno razvijaju te preporuka filmskih festivala, kritičara i ostalih filmaša, a Saša Ban pozvan je, između ostalog, i zahvaljujući svom kratkometražnom igranom filmu "Interijer, stan, noć" koji je nagrađen posebnim priznanjem na filmskom festivalu u Cottbusu 2009. godine. Na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma Saša Ban nagrađen je Oktavijanom za najbolji namjenski film (špica za Animafest Zagreb 2010.), dok je njegov dokumentarni film "Zemlja znanja" o blokadi Filozofskog fakulteta bio prikazan u natjecateljskim programima za dokumentarni film na Sarajevo film festivalu i Zagreb film festivalu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije