Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teškaši jazza

Rovinjski "Avantgarde Jazz Festival" ne oslabljuje Zagreb

George Benson
12.05.2011.
u 16:19

Od sutra do 17. srpnja na rovinjskim lokacijama nastupaju velikani George Benson, Return To Forever i Dr. Lonnie Smith

Ljubitelji jazza već su u proteklih godinu i pol zamijetili rovinjski hotel Monte Mulini kao novo središte te vrste glazbe u Hrvatskoj, a sada njegova krovna organizacija Maistra najavljuje i svoj prvi “Avantgarde Jazz Festival”. I to s tako jakom ekipom, kakvu smo dosad gledali samo na zagrebačkim festivalima Jazzg i Jazzarella, što i nije odviše čudno znamo li da njihov organizator Dražen Kokanović stoji kao Maistrin partner u projektu koji će postati tradicionalan.

Ponajbolji u Europi

Festival počinje večeras koncertom američkog gitarista Juliana Langa, a završit će 17. srpnja koncertom legendarne fusion-grupe “Return To Forever” koja obuhvaća velikane Chicka Coreu, Stanleyja Clarkea i druge. Između ta dva datuma, jer festival nije u kontinuitetu, održat će se nastupi kvarteta izraelske multiinstrumentalistice Anat Cohen, orguljaša Dr. Lonnieja Smitha, Garyja Burtona i, najznačajnijeg imena, Georgea Bensona.

- Želja nam je da “Avantgarde Jazz Festival” bude ne samo najbolji u Hrvatskoj nego i jedan od najboljih u Europi – kaže Ninoslav Vidović, direktor marketinga i prodaje Maistre. – Nastojali smo okupiti uistinu iznimne svjetske jazz-glazbenike i zbog toga smo se u kreiranju programa morali prilagoditi datumima turneja glazbenika, pa zato festival nije u kontinuitetu. Ideja za pokretanje festivala nastala je iz želje za obogaćivanjem kulturne i turističke ponude Rovinja te da domaćoj i internacionalnoj publici pružimo užitak slušanja jazz-glazbe na prestižnim lokacijama u Rovinju: Monte Mulini, bivša tvornica TDR i livada Eden.

Bez straha

Na pitanje može li ovaj festival “oslabiti” Kokanovićeve mišiće za zagrebačke festivale, on odgovara da za to nema straha:

– Upravo obrnuto. Ima dovoljno “teškaša” za Zagreb i Rovinj, dapače na veću količinu kod agencija s kojima surađujemo i njihove cijene padaju, tako da je ovo na korist svima. Uostalom, na zagrebačke festivale najviše dolaze upravo ljudi iz Istre.

Komentara 1

CH
chainsaw.
11:30 14.05.2011.

…fusion-grupe “Return To Forever” koja obuhvaća velikane Chicka Coreu, Stanleyja Clarkea i druge… i druge?! osim njih u bandu su i lenny white i frank gambale i jean-luc ponty. tesko da bi ih se tek tako moglo kvalificirati kao ‘ii druge’. malo respekta please!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije