Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Romantična drama/komedija

Novi film Woody Allena 'Čarolija na mjesečini' uskoro u kinima

Čarolija na mjesečini Woody Allen
10.09.2014.
u 13:43

Priča smještena u lude 1920-te na prekrasnu Azurnu obalu, razotkriva sve iluzije i deluzije ljubavi dok u naslovnim ulogama donosi oskarovca Colin Firtha te mlađahnu zvijezdu Emmu Stone

Najnoviji film oskarovca Woodyja Allena Čarolija na mjesečini/Magic in the Moonlight stiže u hrvatska kina 25.rujna. Film je domaću premijeru imao na netom održanom 8. Vukovar film festivalu.

Priča smještena u lude 1920-te na prekrasnu Azurnu obalu, razotkriva sve iluzije i deluzije ljubavi dok u naslovnim ulogama donosi oskarovca Colin Firtha te mlađahnu zvijezdu Emmu Stone

Stanley je opsjenar koji je posvetio čitav svoj život razotkrivanju lažnih spiritualista. U planu mu je potpuno diskreditirati priznatu spiritualisticu Sophie i njezinu spletkama sklonu majku. No što više vremena provede sa Sophie, Stanley počinje vjerovati da ona uistinu komunicira s drugim svijetom no što je još gore, on se u nju počinje bezglavo zaljubljivati, radnja je nove romantične drame/komedije W. Allena.

Woody Allen je od malih nogu zainteresiran za svijet magije i trikova, još otkako je kao dječak izvodio trikove pa su se tako magija i magičarstvo učestalo pojavljivali u njegovim filmovima: npr. u segmentu Newyorških priča dok u filmu Scoop pak sam glumi magičara ,Velikog Splendinija. Bavio se i hipnozom ( Broadway Danny Rose, Prokletstvo škorpiona), i proroštvom ( Upoznat ćeš tamnog visokog stranca).

Mnogi pak njegovi filmovi duboko su zaronjeni u svijet fantazije (npr. Zelig, Grimizna ruža Kaira, Ponoć u Parizu). Spritualni mediji koji komuniciraju s mrtvima na za to posebno priređenim seansama bili su nešto što je zapravo 1920-ih bilo iznimno popularno a čak je i veliki pisac Arthur Conan Doyle takve seanse uzimao vrlo ozbiljnima. U to doba najpopulaniji magičar Harry Houdini koristio je te seanse ne bi li komunicirao s umrlima u što je doista vjerovao da je moguće.

Bilo je tu vječito lažnjaka i varalica no ipak svijet medija bio je nešto u što se nije previše diralo. Glavni lik Čarolije na mjesečini, Stanley Crawford suprotnost je Houdiniju. On je veliki magičar koji čvrsto stoji na Zemlji, ciničan i pomalo arogantan, uvjeren u pobjedu racionalnog. Skeptičan je spram svega spiritualnog i mističnog.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije