Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratki igrani film

"Recikliranje" Branka Ištvančića putuje na festival u Maroko

Recikliranje, Branko Ištvančić
arhiva VL
18.08.2011.
u 14:28

Priča je to o romskoj obitelji s ruba velegrada koja u rano jutro odlaze na gradski deponij skupljati odjeću. Pronađu gotovo nove košulju, odijelo i kravatu. Odjenu najstarijeg sina Safeta

Kratki igrani film "Recikliranje" redatelja Branka Ištvančića koji je nastao u produkciji Propeler filma uvršten je u selekciju poznatog mediteranskog festivala kratkog filma Tangier, koji će se održati od 3. do 8. listopada u Maroku. Tako se taj film našao u još jednom natjecateljskom programu i izboru filmova iz različitih zemalja svijeta koji će se natjecati za jednu od vrijednih nagrada festivala: za najbolji film festivala, najbolju režiju i najbolji scenarij te posebnu nagradu žirija.

Nakon prošlotjednog sudjelovanja na festivalu Kratkofil Plus u Banjoj Luci i predstojećeg prikazivanja filma na festivalu u Opuzenu u nedjelju 21. kolovoza u okviru programa Europske kratke kritike, ovo je još jedan od niza međunarodnih filmskih festivala na koje je ovaj film pozvan u službeni program. 

Priča je to o romskoj obitelji s ruba velegrada (otac Šaban, majka Šerifa, sin Ivan i još troje djece)  koja  u rano jutro odlaze na gradski deponij sakupljati stvari. Pronađu gotovo nove košulju, odijelo i kravatu. Odjenu najstarijeg sina Safeta i svi skupa, zajedno sa susjedima, otiđu do najsuvremenijeg pogona za recikliranje. Safetu je prvi radni dan. Ideja priče je kroz recikliranje pokazati ciklus promjena koje zahvaća suvremeno društvo i jednu europsku metropolu. Uloge tumače: Slaven Knezović, Ana Maras, Asim Ugljen, Erol Neziri, Vinko Kraljević, Atif Abazov, Ismet Shabani, Semir Hasić Sammy i Romi naturščici.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije