Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Big band ABBA

Raskošne jazz obrade grupe ABBA u izvedbi Jazz orkestra HRT-a

lasse lindgren
anto magzan/pixell
21.02.2013.
u 14:35

U studiju Bajsić na Prisavlju Jazz orkestar HRT-a izveo je najpopularnije skladbe švedske pop grupe ABBA u jazz obradama. Bandleader i solist na trubu te inicijator projekta bio je Lasse Lindgren.

Ogroman interes potpuno je napunio studio Zvonimira Bajsića na Prisavlju na posljednjem koncetu Jazz orkestra HRT-a i švedskog trubača Lassea Lindgrena. Jedan od razloga koji je dio publike natjerao i na stajanje svakako su bili vječni pop hitovi švedske grupe ABBA koji su na Prisavlju izvedeni po prvi puta u rasnim jazz aranžmanima švedskih aranžera. Razigrani Lindgren jazz pozornicu pretvorio je i u plesni podij izvodeći slavne melodije skladbi kao što su “Dancing Queen”, “Gimme, Gimme, Gimme”, “Money, Money, Money” ili pak “Knowing me Knowing You”. Pri tome je mijenjao instrumente (svirao je i na instrumentu čuvenog trubača Maynarda Fergusona a okušao se i u didgeridoou), ali je i očito uživao u odličnim solo nastupima gotovo svih članova HRT-ova big banda. Ambiciozni program Ultimate ABBA doista bi mogao biti presudni iskorak zagrebačkog orkestra na svjetsku koncertnu i diskografsku scenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije