Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češki trijumf

Rajko Grlić s "Neka ostane među nama" pobjednik Karlovyh Vary!

Grlic
Pixsell
10.07.2010.
u 23:33

Uzimajući u obzir da je Grlić jedan od naših najistaknutijih predstavnika češke filmske škole, nagrada njihova poznatog festivala A kategorije svima je pobudila poseban sentiment.

Rajko Grlić s filmom "Neka ostane među nama" dvostruki je laureat Karlovyh Vary! Osvojio je nagradu za najbolju režiju te nagradu Europa Cinemas Label.

Radi se o prvom tako velikom priznanju za Grlićev film, kojeg su domaći dušebrižnici nakon premijere prozivali zbog erotskih scena Mikija Manojlovića s glumicama Natašom Dorčić i Ninom Ivanišin.

Uzimajući u obzir da je Grlić jedan od naših najistaknutijih predstavnika češke filmske škole, nagrada njihova poznatog festivala A kategorije svima je pobudila poseban sentiment.

Na 45. međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma najboljim filmom proglašena je "Mreža za komarce" španjolskog redatelja Agustíja Vile, a posebnu nagradu žirija osvojio je češki film "Kooky" Jana Svěráka.

Komentara 8

Avatar karlo5
karlo5
00:42 11.07.2010.

Jel on naš ili njihov,ajmo lešinari.

CE
cericzel
00:44 11.07.2010.

Veliki su \"moralisti\" izrasli preko noći u ovoj zemlji, (bili su spomenuti ti isti dušebrižnici i u Stankovičevoj emisiji, prilikom gostovanja Rajka Grlića..) no unatoč tome, dobri kritičari znaju prepoznati kvalitetu, i majstora od zanata. Čestitke g.Grliću !

OL
olja
17:46 07.06.2011.

Nema filma bez Mikija!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije