Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTOVANJE

Pustinjski blueseri Tinariwen 26. rujna u zagrebačkoj Tvornici

tinarriwen
16.06.2011.
u 15:48

Bend u Zagreb dolazi u sklopu turneje kojom predstavlja novi album "Tassili", nastavak uspješnog CD-a "Imidiwan" iz 2009. godine

Miljenik zagrebačke publike, heroj pustinjskog bluesa iz Malija, bend Tinariwen vraća se pred domaće fanove 26. rujna, ovoga puta u dvoranu Tvornice kulture.
Band u Zagreb dolazi u sklopu turneje kojom promovira novi album "Tassili", nastavak uspješnog CD-a "Imidiwan" iz 2009. godine.
U razdoblju od posljednjeg studijskog izdanja Tinariwen je postao miljenik gotovo svakog ozbiljnijeg indie bloga/portala s obje strane Atlantika te višestruko povećao ionako velik broj fanova. Vidljivo je to i u gostima na novom albumu; oni uključuju članove TV on the Radio, dio gitara odsvirao je Nels Cline iz grupe Wilco, a za puhačke instrumente pobrinuli su se Dirty Dozen Brass Band in New Orleansa. Album izlazi 30. kolovoza za kultnu američku kuću ANTI Records, a Zagreb će biti jedan od prvih gradova koje će Tinariwen posjetiti nakon objave albuma.
Podsjetimo, bend je osnovan u Gadafijevu izbjegličkom kampu za tuareške pobunjenike, a samo njihovo ime (u prijevodu "prazan prostor") opisuje njihov dom – beskrajne pustinje Sahare.
Ulaznice za zagrebački koncert Tinariwena u prodaji su od 16. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije