Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baletna premijera

Publika ovacijama dočekala Minkusovog "Don Quijotea"

don quijote
hnk zagreb
06.06.2010.
u 14:31

Zagrebačka premijerna publika ovacijama upućenim cijelom ansamblu pozdravila je subotnju izvedbu predstave "Don Quijote" Ludwiga Minkusa. Premijera je potpuno napunila kazalište.

Prava mala ali i dugočasna bajka pojavila se u zagrebačkom HNK. Ispraćena je ovacijama upućenim cijelom ansamblu. Bila je to razigrana bajka stripovskog stila koreografa Particka Armanda za one koji se sjećaju Andersena i Grimma. “Don Quijote” L. Minkusa svojim će šarenim svijetom zacijelo privući. Minkusu je nedostajalo suvisle dramaturgije jer naslovni lik (Ilir Kerni) sa Sanchom Panzom (Banjamin Duran), ostaje sporedni u odnosu na Quitri i Basilia i “škvadru” prvorazrednog potencijala.

Skladatelj za balete i silne varijacije našao je odgovor u ponovo nemuštom orkestru pod vodstvom Diana Ćobanova. Gipka i sjajna Yuka Ebihara kao Quitri bila je prava partnerica pokretnoj zvijezdi Georgea Stanciua nevjerojatne lakoće skoka. Tu su i Pavla Mikolavčić i Petra Vargović te mnogi drugi u solo i nedorađenim skupnim nastupima u kostimima Dženise Pecotić i Emine Kušan koji su pomogli lepršavosti te svjetlo nezaobilaznog Denija Šesnića i efikasna scenografija Dinke Jeričević. Gužva na premijeri obećaje gužvu u kazalištu. Izgleda da se danas pokušava pobjeći iz stvarnosti, a to Don Quijote osigurava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije