Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
41. Varaždinske baro

Prva suvremena izvedba Naglijeve Mise u D-duru

barokne
Marko Jurinec/Pixsell
05.07.2011.
u 12:58

Varaždinske barokne večeri ove će se godine održati od 23. rujna do 4. listopada, a osim u Hrvatskoj, koncerti će se održati u Mađarskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini te Austriji

Varaždinske barokne večeri ove će se godine održati od 23. rujna do 4. listopada, a osim u Hrvatskoj, koncerti će se održati u Mađarskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini te Austriji, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Varaždinu. Zemlja partner 41. Varaždinskih baroknih večeri je Poljska. Tu će zemlju predstaviti Vroclavski barokni orkestar, Vroclavski filharmonijski zbor, Komorni ansambl Vroclavskog baroknog orkestra, Poljski orkestar 18. stoljeća te solisti. Osim poljskih i hrvatskih glazbenika, nastupit će i Kostimirani barokni ansambl Marquise iz Budimpešte, Re Baroque iz Stockholma, Venecijanski barokni orkestar i The King´s Consort iz Londona.

Uz Varaždin i Trakošćan, koncerti VBV-a bit će održani i u Varaždinskim Toplicama, Krapini, Križevcima, Ludbregu, Belcu i Prelogu. Ulaznice za koncerte bit će u prodaji od 1. rujna u sustavu Eventima, a stajat će od 70 do 150 kuna. Ograničen broj ulaznica po cijeni od 150 kuna bit će u prodaji i za otvorenje VBV-a 23. rujna, kada  će u 20 sati u varaždinskoj katedrali nastupiti Vroclavski barokni orkestar s dirigentom Andrzejom Kosendiakom, koji će izvesti Kantate poljskog dvora J. S. Bacha. Posjetitelji festivala moći će čuti i prvu suvremenu izvedbu Mise u D-duru C. A. Naglija. što će je u utorak, 27. rujna u 19.30 sati u Franjevačkoj crkvi u Varaždinu izvesti Hrvatski barokni ansambl i zbor Ivan Filipović iz Zagreba pod ravnanjem dirigenta Saše Britvića.

Popratni programi VBV-a bit će međunarodna izložba cvijeća, uređenje izloga te razne izložbe, radionice i seminari.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije