Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade Motovuna

Propeler Motovuna filmu "Bikova glava" Michaëla R. Roskama

\"Bikova glava\"
arhiva VL
29.07.2011.
u 21:15

O glavnoj festivalskoj nagradi, Propeleru Motovuna, ove je godine odlučivao žiri u sastavu Agnes Kocsis, David MacKenzie i Vanja Černjul, a Propeler Motovuna pripao je filmu ''Bikova glava''

O glavnoj festivalskoj nagradi, Propeleru Motovuna, ove je godine odlučivao žiri u sastavu Agnes Kocsis, David MacKenzie i Vanja Černjul. Žiri je odlučio posebno priznanje odati filmu '‘Domaći teren'' (''Familiar Ground'') redatelja Stephanea Lafleura za dojmljiv redateljski stil i originalan prikaz ljudskih odnosa ispričan s puno senzitivnosti, ironije i vizualnog humora, a  Propeler Motovuna pripao je filmu ''Bikova glava'' (''Bullhead'’) redatelja Michaëla R. Roskama za snažno i živopisno metaforično istraživanje otuđivanja čovječanstva od prirode s iznimnim prikazom rastuće ranjivosti u izvedbi glavnog protagonista.

Uz to, Nepotkupljiva nagrada, koja se u suradnji s Transparency International Hrvatska po drugi put na MFF-u dodjeljuje filmu koji na najbolji način tematizira problem korupcije, pripala je filmu "Misija London “ Dimitra Mitovskog.

Za program Motovunski kratki ove su godine pristigle čak 653 prijave, a selektor Andrej Korovljev među njima je odabrao 24 filma koja su prikazana u Motovunu. Prema odluci prošlogodišnjeg pobjednika Chrisa Niemeyera nagrada za najbolji kratki film pripala je američkom filmu ''Mi odlazimo'' (We're leaving) redatelja Zacharyja Treitza.

Nagrada FIPRESCI koju je ove godine jedanaesti put dodijelio tročlani međunarodni žiri filmskih kritičara u sastavu Aruna Vasudev, Maricke Nieuwdorp i Denis Valić dodijeljena je meksičkom filmu ''Marta'' redatelja Marcelina Islasa Hernándeza. 

Nagrada Bauer ove se  godine drugi put dodjeljuje najboljem filmu iz sedam kinematografija: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Nakon selekcije u tri faze odabrana su tri finalista. Među njima, sedmeročlani žiri u sastavu Damjan Kozole, Goran Dević, Faruk Lončarević, Marija Perović, Teona Strugar Mitevska, Nada Šargin, Agim Sopi odabrao je pobjednika, film „Tilva Roš“  Nikole Ležaića.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:49 29.07.2011.

volite sport i igrice ? postanite manager igrajte on line igru za koju netreba jaka grafička. Igrajte besplatno a usput i ZARADITE! http://www.powerplaymanage​r.com/r638990/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije