Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro

Promocija romana Kuća Pupuletovih Anele Borčić

roman, Kuća Pupuletovih, Anela Borčić,
arhiva VL
14.11.2011.
u 12:19

O romanu će govoriti Božidar Petrač, Jakša Fiamengo, Strahimir Primorac i Ervin Jahić, a ulomke uz knjige čitaju Marija Kohn i Vilim Matula

Otok kao "srce tame", kao topos samoće i osobito samosti, kao prostor ćudljivih i mnogokad kompliciranih stvarnosti u knjizi priča Kuća Pupuletovih sržno je mjesto literarnih interesa Anele Borčić. Njezini protagonisti – obilježeni krajolikom, davninama i nerijetko iracionalnim "nasljedovanjem" bure u mislima, u sjećanju, u bićima, bure koja raspiruje zlo ili navješćuje događaje – premda su istodobno u snažnoj ovisnosti o otoku kao autoritarnom prostoru vlastite definicije, svaki od sebe i po sebi tragaju za odgovorima o vlastitim svrhama i smislovima. Stoga nas nimalo ne čudi što se u pripovjedačičinim pričama tako često mijenjaju perspektive viđenja i viđenog, što zbilja abdicira pred čudesnim, a čudo opet munjevito uskače u stvarnost – upućujući nas vazda k jednom: otoku kao mentalnoj slici svijeta.

Ovo je kratki prikaz kojim izdavač V.B.Z. najavljuje roman Kuća Pupuletovih Anele Borčić. Promocija romana održat će se u četvrtak  17. studenoga u 20 sati u Knjižnici  i čitaonici Bogdana Ogrizovića, a o romanu će govoriti  Božidar Petrač, Jakša Fiamengo, Strahimir Primorac i Ervin Jahić, a ulomke uz knjige čitaju Marija Kohn i Vilim Matula.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije