Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šegrt Hlapić

Produkcija je dobra, ali režija škripi

Šegrt Hlapić, sto godina, manfestacije u Slavonskom Brodu
Foto: pixsell
07.11.2013.
u 17:09

Ekraniziranje slavnih djela kao što su “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića” jako je nezahvalna jer svatko od gledatelja u startu ima izgrađenu viziju i “zna” kako bi film trebao izgledati.

Ekraniziranje slavnih djela kao što su “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića” jako je nezahvalna jer svatko od gledatelja u startu ima izgrađenu viziju i “zna” kako bi film trebao izgledati. Dakako, jake autorske osobnosti mogu i u takvim slučajevima nametnuti svoju viziju, ali one moraju biti konzistentne i precizno provedene od početka do kraja. U slučaju “Šegrta Hlapića” to, nažalost, nije slučaj.

Vidljiva je namjera Silvija Petranovića da priča o dječaku koji u crvenim čizmicama kreće po svijetu da bi pomagao ljudima bude napravljena pošteno pa treba pohvaliti produkcijsku stranu i snimateljski posao Mirka Pivčevića. No režijska strana kašljuca. Scene djeluju previše umjetno, bez dinamičkog intenziteta, a događaji su, čak i za logiku dječjeg filma, vođeni i razrješavani više "ad hoc" rukom redatelja nego dobro provedenim unutarnjim mehanizmom. Mališani to neće zamjeriti, ali već sa starijima od 11 godina film može imati problem.

Komentara 1

AU
autoritet
17:17 08.11.2013.

Sporo brate, na trenutke i iritantno sporo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije