Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
„Purgatorije 2012.“

Prizori s jabukom Ivane Sajko gostuju u Tivtu

Prizori s jabukom
arhiva VL
01.08.2012.
u 10:40

Priča je to o muškarcu i ženi koji uzgajaju jabuku u svom rajskom vrtu i ona zbog neviđene ekološke katastrofe dolazi u opasnosti te oni pokušavaju sve učiniti kako bi spriječili njenu propast

Premijerni dramski naslov prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara "Prizori s jabukom“ autorice i redateljice Ivane Sajko gostuje  2. kolovoza u Tivtu u sklopu festivala mediteranskog teatra "Purgatorije 2012.“.

Suvremena drama "Prizori s jabukom“ nagrađivane hrvatske književnice Ivane Sajko za temu uzima priču o muškarcu i ženi koji uzgajaju jabuku u svom rajskom vrtu i ona zbog neviđene ekološke katastrofe dolazi u opasnosti te oni pokušavaju sve učiniti kako bi spriječili njenu propast, a uspješno je izvedena na prošlogodišnjim, 62. Igrama u palači Sponza. Temu izgona iz raja autorica je realizirala uz pomoć Alena i Nenada Sinakuza koji su zaslužni i za glazbu u predstavi. Dramaturgiju potpisuje Sandro Šiljan, kostimografiju Zjena Glamočanin, a za pokretne slike zaslužan je Simon Bogojević Narath. "Prizori s jabukom" praizvedeni su u Bernu 2009. godine i čine drugi dio trilogije započete predstavom "Rose is a rose is a rose is a rose“. Predstava je također gostovala na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci u svibnju te u zagrebačkom Teatru &TD u lipnju ove godine.

Festival mediteranskog teatra "Purgatorije", u organizaciji Centra za kulturu Tivat, posjetiteljima nudi izložbe, kazališne predstave, filmske projekcije i koncerte, a održava se od 1. srpnja do 31. kolovoza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije