Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstava

Priča ima “zločeste elemente” aktualnog stanja u društvu

Dražen Ferenčina
PIXSELL
06.11.2012.
u 14:10

Glumačka podjela još nije poznata, ali predstavu će režirati stalni gost Dražen Ferenčina. Premijera je zakazana za 21. prosinca

U vinkovačkom Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" 19. studenog počinje rad na novoj predstavi, svojevrsnom nastavku komedije “Iz Kabula s ljubavlju” nastale prema popularnom stripu vinkovačkog strip autora Dubravka Matakovića, naslovljenoj “Iz Kabula s ljubavlju TU”, doznajemo iz GK "Joza Ivakić". Glumačka podjela još nije poznata, ali je poznato da će predstavu režirati stalni gost Dražen Ferenčina, a premijera je zakazana za 21. prosinca.

– Sada je postupak potpuno suprotan. Dok sam prvu predstavu radio na osnovi već gotovog stripa, sada imam tekst za predstavu na osnovi kojega ću strip tek crtati – kaže Dubravko Mataković koji je autor teksta, kostimografije i scenografije, a izabrao je i glazbu. Mataković dodaje kako predstava “Iz Kabula s ljubavlju TU” nema pretenzija biti kritika društva iako sadržava “zločeste elemente u kojima se dotiče aktualnog stanja u društvu” jer radnja je smještena u današnje vrijeme, u predstavi ima puno glazbe, a kao novi lik pojavljuje se sin Prcmilke i Glištuna Kaćun Gmižić koji se u prvome dijelu samo spominje.

“Iz Kabula s ljubavlju” u režiji Stojana Matavulja gdje su glavne uloge igrali Tatjana Bertok Zupković (Prcmilka) i Robert Ugrina (Glištun), postavljena je u vinkovačkom kazalištu prije pet godina i jedna je od najuspješnijih predstava u repertoaru GK "Joza Ivakić".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije