Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi film i knjiga
Povratak na članak

Priča Diane Budisavljević govori o građanima, a ne o ustašama ili partizanima

Na sajmu knjiga u Beogradu veliku pozornost privlači roman o sudbini žene o kojoj se u Zagrebu upravo snima i igrano-dokumentarni film. Diana je osobno išla u logor Jasenovac gdje se, među ostalima, susrela s Maksom Luburićem

Komentari 6

Avatar Adolfo
Adolfo
14:26 26.10.2017.

"Kuehs također misli da objavom ovog romana može pomoći boljim odnosima između hrvatskog i srpskog naroda". Kuehs jako dobro zna da pisanje o mitomanskim povijesnim krivotvorinama samo produbljuje jaz među nacijama. Kuehs će tako pisati o tobožnjim tisućama pobijene djece, a onda će neki drugi Kuehs reći da je ZDS stari hrvatski pozdrav da bi onda neki treći Kuehs ocijenio da su Hrvati fašistoidni jer kliču ZDS. A onda će se na tog trećeg Kuehsa pozvati Aleksandar Vučić, čovjek koji je huškao u Glini a onda uredno dolazio u posjetu Josipoviću i Kolindi a da niti jedno od njih dvoje prstom nije mrdnulo. To je žalosna stvarnost.

VL
AP
ante_pustinjak
18:51 28.10.2017.

mislio sam da je gospa zajović u vl zadužena samo za probleme lgtb zajednice, kad nu ona se razumije i u druge stvari. napredaka, nema što! tko je autor knjige znamo mi koji smo živjeli i živimo u austriji vrlo dobro, vrhunski spletkaroš, prijatelj srba i mrzitelj hrvata! pa nazdravlje, ili servus, kak bi se to u beču reklo!

VL
BA
bakulušić
14:32 26.10.2017.

Nemamo razloga sumnjati u dobronamjernost protagonista i poruka koje nam šalju autor knjige, austrijski književnik i publicist Wilhelm Kuechs, i svi oni koji na temelju te knjige snimaju film. Knjiga i film govore o "ustaškom logoru za malu djecu" i spašavanju te djece ispod ustaške kame. Knjiga je "najzapaženija" na Beogradskom sajmu knjiga. Autor je osoba koja se protivila beatifikaciji kardinala Stepinca i komemoraciji na Bleiburškom polju. Knjigu je svojim predgovorom popratio srpski historičar Koljanin i pohvalio autora da je uspio prokazati atmosferu masovnih progona i smrti srpskog naroda i srpske nejači.Nemamo razloga sumnjati jer nam o svemu tome, kao kulturnom i vrlo važnom događanju pričaju Denis Derk i Milena Zajović. Nemamo razloga sumnjati jer cijeli svijet zna da Srbi nikad ne lažu i da istinu vole i ljube više nego staru šljivovicu i pečenu jagnjetinu. Mirisnu i reš pečenu, Hvala Večernjaku na ovoj stranici punoj laži i podvala. Gospođa Diana Budisavljević je u svemu tome tek sporedan lik nalik smokvinu listu.

VL
KA
KarlKutniak
18:21 21.01.2018.

Opet se jasno ovdje demonstriralo kako su srbende super spletkaroši i mutikaše gdje vješto koriste svakoga za svoje podle ciljeve, Hrvate pretvoriti u strašne zločince, a tko su oni najbolje demonstrira uputstvo br. 370 đenerala Draže njegovom četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću, to bi i Koljanin ali i autor ovih laži trebao pročitati, nadalje analizirati onu čuvenu antimasonsku izložbu iz 1941. u Beogradu kao i onu čuvenu Nedićevu poruku još početkom 1942. dragom fireru kako je Srbija prva zemlja u svetu bez čivuta! Ako je Stepinac toliki "zločinac", kako su onda partizani i izbjeglička vlada u Londonu čitali putem radija njegove homilije te iste u obliku letaka dijelile narodu i ostalom svijetu? Gospodo, dosta je bilo laži o hrvatskom narodu, to više ne prolazi! ZA DOM SPREMNI!!!

VL
GU
General_U
14:59 26.10.2017.

zapritila maksi ovaj se prepao i u iduća dva dana pustio tisuću dice da ih se smjestibu bolnice i privatne domove...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.