Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U potrazi za spomenicima kulture pretvorenima u otpad
Povratak na članak

Premijera dokumentarca “Neželjena baština” Irene Škorić na Sarajevo film festivalu

Komentari 10

Avatar Retardo
Retardo
11:57 08.08.2016.

Općenito je sramota da ti spomenici zločinačkoj antifašističkoj ideologiji još uvijek stoje. Još bih i shvatio da se radi o spomenicima žrtvama fašističkog terora, ali ovo je isključivo spomenik kojim se veličaju zločini nad Hrvatima i komunistički teror. To je kao da u Berlinu i Varšavi još stoje spomenici Staljinu.

VL
Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
12:17 08.08.2016.

spomenik nikoli tesli u centru gospica digli su domoljubi kojima je za dom spremni pozdrav iz opere...

VL
Avatar isoc41
isoc41
13:24 08.08.2016.

i takozvani antifašisti su nakon dolaska na vlast 1945te preorali domobranska groblja, preimenovali trgove njima nepodobnim imenima, likvidirali preko noci umjetnike i kulturnjake koji nisu imali ama bas nikakve veze sa nacifasizmom i sl... neka gospodja napravi jeda dokumentarac i o tome..

VL
BA
bakulušić
21:13 11.08.2016.

Da li je u filmu naglašeno da je izgradnja ovog partizanskog spomenika koštala preko trideset milijuna DM i da je rečeno da će ulaganje biti isplativo jer će posjetiteljima prodavati razglednice.

VL
OB
Obrovac1971
12:17 15.08.2016.

Pogledas ko je skladatelj i sve ti jasno....jos jednom se Yusipoc podredio onima koji su pod tim znakom napadali od Vukovara do Dubrovnika...ali nije cudo...za tim place i nije mu prvi put...u istocnoj Njmackoj su svi takvi uklonjeni sa javnih funkcija...uostalom vec mu je i otac bio u funkciji istih pa i ne cudi...ja sam za spomenike onima kojima su njegovi i njemu slicni ukrali stanove poslje 45-te...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.