Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečana projekcija

Premijera "Ćire" u Šibeniku uoči skore "megapremijere" u Šangaju

Ćiro Blažević
Reuters
17.08.2010.
u 13:45

Redatelj Ivan Živković, snimatelj Tomislav Krnić i montažer Vladislav Čolić, svi Šibenčani, priredili su 50-minutni film o osebujnom nogometnom treneru.

ŠIBENIK - ''Ćiro'', dokumentarni film novinara i redatelja Ivana Živkovića o legendarnom nogometnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću, bit će premijerno prikazan sutra navečer (srijeda) u 21 sat u Šibeniku. Nakon premijernih projekcija u Zagrebu i Sarajevu, gdje je dokumentarac o osebujnom Ćiri polučio veliki uspjeh i zanimanje javnosti, u multipleks-kinima Cinestar Šibenik film će moći pogledati i Šibenčani, dijelom i zbog toga što je glavnina autorskog tima u stvaranju filma iz Šibenika: redatelj Ivan Živković (koji je bio i novinar Večernjeg lista), filmski snimatelj Tomislav Krnić i montažer Vladislav Ćolić. U stvaranju filma znatno je pomogao i bosansko-hercegovački novinar i književnik Emir Imamović Pirke, šibenski zet oženjen za šibensku casting menadžericu Orijanu Kunčić, kako napominje redatelj Živković, te posebno naglašavajući i potporu sportskog novinara Tomislava Židaka.

- Nakon šibenske premijere očekuje nas i, da tako kažem, megapremijera koja bi se u kineskom gradu Šangaju trebala održati koncem rujna ove godine - kaže redatelj Živković.

Svečanost će u Šibeniku voditi Božo Sušec, bit će tu i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović, a svoj su dolazak najavili i nogometaši iz generacije vatrenih: Igor Štimac, Slaven Bilić i drugi. Kao poseban gost očekuje se i Mate Mišo Kovač, desetljećima zvijezda domaće lakoglazbene scene, o kojemu Ivan Živković namjerava snimiti svoj sljedeći dokumentarni film.

Miroslav Ćiro Blažević zbog trenerskih obveza u Kini neće moći doći na šibensku premijeru 50-minutnoga dinamičnog i duhovitog dokumentarca, snimljenog u tjedan dana priprema nogometne vrste BiH pred susret s Portugalom u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije