Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga o Mihaliću

Predstavljanje prve knjige novih Stoljeća hrvatske književnosti

slavko mihalić
arhivska slika
07.06.2010.
u 13:00

U zagrebačkoj Palači Matice hrvatske u utorak, 8. lipnja u podne bit će predstavljena prva knjiga iz novog ciklusa Stoljeća hrvatske književnosti posvećena pjesniku Slavku Mihaliću. Knjigu je uredio akademik Ante Stamać.

Mjeseci burnih polemika oko smjenjivanja uredništva biblioteke Stoljeća hrvatske književnosti očito su prošlost. U utorak, 8. lipnja Matica hrvatska u svojoj zagrebačkoj Palači predstavlja knjigu o pjesniku Slavku Mihaliću koju je uredio Ante Stamać i kojom počinje nova era Stoljeća hrvatske književnosti. U knjizi, osim Mihalićeve poezije, čitatelj može pročitati i dio pjesnikovih proznih zapisa. Biblioteka je dobila i novi grafički izgled, a o Mihalićevoj će knjizi na predstavljanju govoriti Igor Zidić, Tonko Maroević, Ernest Fišer i urednik knjige Ante Stamać.

Nakon predstavljanja Mihalićeve knjige bit će otkrivena i spomen-bista Matičinu dobrotvoru, gospodarskom piscu Juri Petričeviću čijom je novčanom donacijom izgrađena nova Matičina zgrada. Bista je rad akademskog kipara Tomislava Kršnjavog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije