Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatie, la voici

Predstava Sad sam / Almost 6 Matije Ferlina u Parizu

Sad sam / Almost 6,  Matija Ferlin
arhiva VL
08.11.2012.
u 16:10

U solo predstavi Sad Sam / Almost 6 Matija Ferlin preispituje dječji um koji ništa ne uvjetuje pa čak ni vlastito postojanje. Tijekom odrastanja svijest o postojanju stvara brojne “terorizirajuće” činjenice.

Hvaljena predstava Sad sam / Almost 6 Matije Ferlina gostovat će 9., 10. i 11. studenog u Parizu, u kazalištu Théâtre Le Colmbier kao dio programa Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis, a u okviru Festivala Hrvatske u Francuskoj "Croatie, la voici”.

Festival Hrvatske u Francuskoj održava se od 12. rujna do kraja 2012. godine i to kao dio francuske manifestacije „Kulturna sezona“ koja od 1985. ugošćuje zemlju partnera predstavljajući njenu kulturu od baštine, glazbe, vizualnih umjetnosti, preko kazališnih, književnih i filmskih dostignuća, do turizma, sporta i gastronomije. Festival Hrvatske u Francuskoj "Croatie, la voici” prvi je projekt u kojemu je, u direktnoj suradnji, bilo više hrvatskih ministarstava te je ujedno najveći iskorak Hrvatske na europsko kulturno i gospodarsko tržište.

Nakon Pariza, predstava Sad Sam / Almost 6 Matije Ferlina gostuje 22. i 23. studenog u Marseilleu na plesnom festivalu DANSEM Danse Contemporaine en Méditerranée. Predstava će biti izvedena u kazalištu Petit Théâtre, Friche la Belle de Mai.

U solo predstavi Sad Sam / Almost 6 Matija Ferlin preispituje dječji um koji ništa ne uvjetuje, pa čak ni vlastito postojanje. Tijekom odrastanja svijest o postojanju stvara brojne “terorizirajuće” činjenice koje proizlaze iz društvenih uvjeta i ograničenja. Svi fiktivni likovi iz djetinjstva postaju neprijatelji. Rezultat činjenice da moramo odrasti su nesavršenosti koje sačinjavaju naše živote i načine življenja posebnima i individualnim. Jedan je oslonac, mogućnosti brojne. Predstava Sad Sam / Almost 6 nastala je u produkciji autora i zavoda Emanat iz Ljubljane. Djelomično je razvijena za vrijeme rezidencije u Tanzquartier Wien u jesen 2008. u programu Kultur kontakt Austria.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije