Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zrinko Ogresta:
Povratak na članak

Potreba da se “sudi” u nas postoji i na vlasti i u opoziciji. Na tom tragu i neki su potezi u kulturi u posljednje vrijeme

"Desno" i "lijevo" odrednice su kojih se gnušam. Spotove za HDZ i predsjednika Tuđmana radio sam u ratnim godina

Komentari 3

KA
kacavida
13:51 20.07.2016.

Ogresta je umjetnik a ne teoretičar pa valjda onda ima i pravo na svoje umjetničko gledište. A ono je jasno i nije isključivo. Za mene tolerantan i pametan intervju, jedan od boljih koje sam pročitao.

VL
IN
Interstellar
10:17 20.07.2016.

"Naime, filmski redatelj u Hrvatskoj ne može, a mislim čak da i ne smije, pobjeći od činjenice da je film vrlo stvarnosan medij i umjetnost, možda i najstvarnosniji od svih, te da je dužnost filmskoga redatelja da tu stvarnost relevantno i bilježi.", kaže Ogresta. Međutim, to upravo nije točno i dokaz je njegovog temeljnog neznanja i nerzumijevanja medija u kojem se pokušava izraziti, manjak senzibiliteta za medij. Ujedno govori o njegovoj(Ogrestinoj) "lukacsevskoj" (marksističkoj) estetičkoj orijentaciji, u čijim se okvirima dotični redatelj mentalno formirao. Film svoje najbolje domete postiže kad iziđe iz okvira "stvarnosne" determiniranosti. To je moguće čak i kod dokumentarnog filma (kultna "Fatamorgana", kao samo jedan primjer). Ostalo ne vrijedi komentara.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.