Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORGONA

Platforma.hr završila projektima "Break a leg task" i "Task"

Platforma.hr
unknown
17.10.2011.
u 12:40

Većina aktualnih mladih hrvatskih koreografa - Saša Božić, Maša Kolar i Zoran Marković, Adrijana Barbarić i Bad.Co, prikazala je svoje koreografske prvijence upravo na Platformi čime je opravdala svoju svrhu

Ovogodišnja plesna avantura Platforma.hr, bivša Platforma mladih koreografa,  završila je u ponedjeljak u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti projektima "Break a leg task" i "Task". Njima se želi potaknuti suradnja, dokumentirati sustav i analizirati stvaralački rad mladih, još neprepoznatih i talentiranih plesače, ali i afirmiranih koji u svojoj izvedbi imaju potpunu slobodu izražavanja. Serija "taskova" izložit će se na plakatima u prostoru izvedbe finalnih predstava. Tako će publika dobiti uvid u proces nastajanja, koreografske metode i promišljanja autora koji zadaju "task". 

Sve predstave na ovogodišnjoj, 12. platformi.hr pratila je grupa partnera – selektori, promotori, direktori festivala i čelni ljudi važnih svjetskih organizacija i koreografskih centara čime je ovaj plesni događaj postao svojevrsna tržište na kojem se prezentiraju radovi hrvatskih i inozemnih koreografa. Većina aktualnih mladih hrvatskih koreografa - Saša Božić, Maša Kolar i Zoran Marković, Adrijana Barbarić i Bad.Co, prikazala je svoje koreografske prvijence upravo na Platformi. Time je ona opravdala svoju svrhu kao jedino mjesto otvoreno za afirmaciju mladih koreografa i plesnih umjetnika u Hrvatskoj. Otvorene su granice pa je koreografima i plesnim umjetnicima ponuđena direktna lokalna, regionalna i međunarodna suradnja.

Publika je mogla uživati i u plesu velikih koreografskih zvijezda - Keren Levi, Roka Vevara, Companhia de Danca de Almada, Cluba FISK i Alme Sodaberg.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije