Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mississippi records

Peter Buck iz R.E.M.-a sutra izdaje prvi samostalni album

peter buck,michael stipe
R.E.M.
04.10.2012.
u 12:45

Prvo, ograničeno izdanje od 2000 ploča izdat će diskografska kuća Mississippi Records

Peter Buck, bivši gitarist R.E.M.-a, slavne grupe koja se nakon dvadesetak godina sviranja raspala prošle godine, jučer je najavio da će njegov prvi samostalni album u prodaju biti pušten sutra. Prvo, ograničeno izdanje od 2000 vinilnih ploča izdat će diskografska kuća Mississippi Records, prenosi Rolling Stone.

– Znam da sam godinama govorio da nikad neću izdati solo-album. To mi nikad nije bio plan ni želja, no jednostavno se dogodilo – rekao je Buck. Do promjene mišljenja došlo je nakon što se R.E.M. raspao, a on zaradio ozljedu zbog koje nije mogao svirati gitaru pa je počeo pisati tekstove.

Buck potpisuje 95 posto tekstova i većinu glazbe s albuma, a u snimanju mu je pomogao i niz gostujućih glazbenika. Osim Billa Rieflina i Scotta McCaugheya, s kojima Buck već duže vrijeme surađuje, na albumu gostuju i Corin Tucker iz Sleater-Kinneya, Jenny Conlee iz Decemberistsa i gitarist Patti Smith Lenny Kaye.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije