Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filmske projekcije

Petak u Ružički donosi kratke dokumentarce Bogdana Žižića

zizic3
15.06.2011.
u 10:35

Na programu su filmovi "Poplava", "Jasenovac", "Pohvala ruci" i "Otkopčati dugme". Ulaz na projekcije je besplatan

Petak u Ružički 17. lipnja vukovarskoj publici u Strossmayerovu 25 donosi kratke dokumentarce Bogdana Žižića iz arhive Zagreb filma. 
Na programu su "Poplava" iz 1964. o tome kako je Sava poplavila Zagreb, zatim "Jasenovac" iz  1966. o žrtvama tog logora bez ispraznog fraziranja, "Pohvala ruci" iz  1967. čudesan je dokumentarac o izradi violine, dok je "Otkopčati dugme" iz 1968. sugestivan film o rehabilitaciji hendikepirane djece.

Bogdan Žižić hrvatski je virtuoz dokumentarnog i igranog filma kratkog metra. Snimao je u Hrvatskoj, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Češkoj. Nagrađivan na festivalima u Oberhausenu, Leipzigu, Krakowu, Sofiji, Trstu, New Yorku, Atlanti… Autor je dugometražnih filmova "Kuća", "Ne naginji se van", "Daj što daš", "Rani snijeg u Münchenu", "Cijena života"…

Projekcija počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Petak u Ružički program je Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar. Program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije