Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINO EUROPA

Pet kratkih filmova o poremećenim odnosima mladih

'03.11.2012., Varsavska 3, Zagreb - Godisnje predstavljanje produkcije Blank filmskog inkubatora odrzano je u kinu Europa. U sklopu programa prikazana je projekcija kratkometraznih filmova nastalih u
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
04.12.2012.
u 13:39

Predstavljeni novi radovi filmskog inkubatora BLANK te šesti broj časopisa Filmonaut

Najefektniji je bio najkraći film "Naša mala tajna" u režiji Ljubiše Price.

U kinu Europa u ponedjeljak navečer predstavljena je godišnja produkcija filmskog inkubatora BLANK koji vodi jedan od autora Dario Juričan. Na samom početku večeri prikazana su dva BLANK-ova namjenska dokumentarca, od kojih je više simpatija privukao onaj o problemima gluhoslijepih osoba, a potom i pet igranih filmova od kojih je samo Juričanov "Pričaj sa mnom" ranije prikazan na "Kockicama" Zagreb film festivala.

Zanimljivo je da svi filmovi iz ove nezavisne radionice govore o poremećenim odnosima mladih ljudi, uglavnom kroz prizore nasilja i seksualne nesputanosti. U tome su prilično uspješni "Jazavci" Luke Tokića, u kojem je vrlo zanimljiva mlada glumica Sanja Milardović, te "Šta ti znaš šta se meni dogodilo" Lane Račić s nešto iskusnijima Ivom Šulentić i Filipom Juričićem, film koji je okupio i najviše navijača u publici. Najefektnijim se ipak pokazao uvjerljivo najkraći film "Naša mala tajna" Ljubiše Price, u kojem se kao glumac pojavljuje i naš poznati filmolog Nikica Gilić.

Osim premijera, u kinu Europa predstavljeno je i novo, šesto izdanje izvrsnog filmskog časopisa Filmonaut posvećeno naslijeđu nijemog filma, također u izdanju BLANK-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije