Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinoć u Zagrebu

“Pekinška patka” svježa i zabavna iznad svih očekivanja

'22.05.2010.,Zagreb-koncert u Boogaloou punk grupe Pekinska patka iz Novog Sada Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
23.05.2010.
u 15:16

Koncert je startao “u glavu” s “Poderimo rok”, potrajao je taman toliko da unutar pedesetak minuta band rafalno odsvira cijeli album “Plitka poezija” (1980.)

“Pekinška patka” oduvijek je imala izdvojeno mjesto u odnosu na prvi val punk bandova bivše zemlje poput “Pankrta”, “Parafa”, “Termita”; ona je bila nešto kao srpska filmska komedija u odnosu na hrvatsku dramu, srčana i narodska umjesto opasna i zamišljena. No, već tada je bilo moguće vidjeti da se iza karikaturalne figure lidera Čonte krije vrlo ozbiljna punk svirka. Preksinoć je u ispunjenom Boogaloou, na svom prvom zagrebačkom koncertu u 29 godina, “Patka” pokazala da primamljivost imidža trashoidne punk skupine i danas nije bez (tržišnoga) vraga, a nastupom je čak i nadmašila očekivanja u pogledu šarma, svježine, zabavnosti i čvrstine.

Koncert je startao “u glavu” s “Poderimo rok”, potrajao je taman toliko da unutar pedesetak minuta band rafalno odsvira cijeli album “Plitka poezija” (1980.) i hit singlove “Bila je tako lepa”, “Biti ružan, pametan i mlad”, “Bela šljiva”. Drugi, postpunkerski album “Strah od monotonije” pomalo je nepravedno, a iz razloga izrečenog u naslovu albuma, zaobiđen u velikom luku.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Mikro
Mikro
18:11 23.05.2010.

E Jelo,Jelo imaš lepo telo.....

OV
over
21:02 23.05.2010.

kao sto i oremovic rece... radi se o punk karikaturi a ne o punku (da mladji ne bi zivjeli u zabludama) :p

OB
-obrisani-
17:20 23.05.2010.

pekinska patka je super bend, i bas super sta ponovo sviraju (tu ti tam) ....vidio sam ih prije 2god na exitu, stvarno super bend !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije