Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brončane skulpture

Josipović na otvaranju Degasove izložbe u Klovićevim dvorima

Degas u Klovićevim (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/6
15.03.2012.
u 22:01

Izložbu brončanih skulptura slavnog francuskog impresionista otvorio je predsjednik RH Ivo Josipović

Izložba brončanih skulptura Edgara Degasa otvorena je u Klovićevim dvorima, galeriji koja je otvorenjem ujedno proslavila 30. rođendan. Balerine, plesačice, kupačice, ali i konji te portreti – izložene su 74 skulpture koje je Degas izradio od voska i gline, a pronađeni su u ateljeu nakon njegove smrti te su naknadno restaurirani te odliveni u bronci.

Publici se predstavila i Mala četrnaestogodišnja plesačica, jedina skulptura koju je Degas javno izložio 1881. na šestoj izložbi impresionista, izazvavši zgražanje publike jer je skulpturu od bronce kombinirao s tkaninom i vlasima kose čime je najavio suvmremenost i dokazao da je umjetnik ispred svoga vremena. Ova putujuća izložba otvorena je pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića.

Komentara 14

ĆA
ćaćaća
23:04 15.03.2012.

i prvopričesnik je na izložbi :)))

VE
Vexans
23:11 15.03.2012.

Gdje da se god pojavi uzoriti g.ispupčenog trbuha,svima prisutnima zaklecaju umjetni kukovi! Svi obožavatelji skulptura E.Degasa prisutni na izložbi,dobivaju na kućnu adresu \"poljubac\" ( račun) pauka ZAMP-a! Znak prepoznavanja: pokretne stepenice s giljotinom! Živjela nova Pravednost!

LO
Lorenz
22:28 15.03.2012.

Jao kako se kulturno uzdižu blago nama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije