Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura

Osnovan ogranak Matice Hrvatske u glavnome gradu EU

zorislav lukić
Davor Puklavec/Pixsell
Autor
Stojan de Prato
23.06.2011.
u 22:54

Ogranak MH u glavnome gradu Europke Unije neće samo služiti kulturnim potrebama bruxelleskih Hrvata, nego i prijatelja Hrvatske

U Bruxellesu je, u nazočnosti  glavnoga tajnika Matice Hrvatske Zorislava Lukića, osnovan ogranak MH i pokrenut je postupak njegova upisa u registar udruga u RH i Kraljevini Belgiji. Za predsjednika je izabran Ivica Sršen, a za počasnoga predsjednika barun Janko Vranyczany Dobrinović.

Uz 15 članova inicijativnoga odbora, na samoj se osnivačkoj sjednici u ogranak MH učlanilo još 20 članova od ukupno 59 nazočnih. Među njima je bilo i osmero stranih tumača za hrvatski jezik zaposlenih u središnjim europskim ustanovama, koje  je izvrsno osposobila profesorica Ana-Marija Murgić.

Ogranak MH u glavnome gradu Europke Unije neće samo služiti kulturnim potrebama bruxelleskih Hrvata, nego i prijatelja Hrvatske, te će promicati hrvatsku kulturu, a posebice hrvatski jezik u glavnome gradu Europske Unije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije