Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak zvijezde

Osam brakova, sedam muževa i četvero djece Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor
Arhiva VL
23.03.2011.
u 16:33

Za Richarda Burtona, prema vlastitim izjavama ljubav njezina života, udavala se čak dva puta

Osim zapaženim ulogama, Elizabeth Taylor pozornost je privlačila i burnim privatnim životom, prije svega brojnim brakovima. Glumica je ukupno osam puta stala pred oltar.

1. U svibnju 1950. osamnaestogodišnja Elizabeth udala se za Conrada Nickyja Hiltona. Međutim, prvi glumičin brak nakon samo osam mjeseci završio je razvodom.

2. Godinu dana nakon raspada prvog braka Elizabeth je ponovno bila udana. 1952. udala se za Michaela Wildinga kojem je rodila dva sina – Michaela (1953.) i Christophera (1955.) Razveli su se 1957.

3. Samo mjesec dana nakon razvoda od Wildinga glumica se udala za trećeg muža – Michaela Todda, koji je 1958., iste godine kad im je rođena kći Elizabeth Frances Todd, umro.

4. Elizabeth nije dugo tugovala – u svibnju 1959. na vječnu se ljubav zarekla Eddieju Fisheru s kojim je izdržala pet godina. Razveli su se 1964.

5. i 6. Samo jedanaest dana nakon razvoda, 15. ožujka 1964., udala se Richarda Burtona, ljubav svog života, kako je izjavljivala. Burni brak, u kojem je ona i posvojila njegovu kći Mariju, trajao je deset godina i završio razvodom u lipnju 1974. No, u listopadu 1975. Burton i Elizabeth vjenčali su se drugi put. Ovog puta idila je trajala devet mjeseci. U srpnju 1976. rekli su si konačno zbogom.

7. Iste se godine udala za Johna Warnera s kojim je u braku bila do 1982.

8. Posljednji suprug glumačke dive bio je Larry Fortensky za kojeg se udala 1991. i razvela 1996.

Glumica je prvi put postala bakom 1971., u 39. godini. Ukupno ima devetero unučadi.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:30 23.03.2011.

u jebote. liz se bas nije stedjela! svaka joj cast. mada doma ovakve zene drugacije nazivaju ali dobro svakako je ona bila u show-bizu pa se to i dalo ocekivati od nje da zivot olako shvaca i ida de od muskarca do muskarca! neka joj je laka zemlja i iskreno receno stvarno je bila velika glumica i nevjerojatna osoba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije