Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HiT-SERIJAL

"Odlučili smo se za dubrovačke kule, bolje su od Malte"

'thrones2_nnn_kul_230811'
''
23.08.2011.
u 22:30

Set-dizajnerica Gemma Jackson inzistirala je na snimanju u Hrvatskoj, razgledali su i Split, ali to je otpalo

Ono što se šuška već tjednima, jučer je i službeno potvrđeno. Nova sezona superpopularnog fantasy serijala "Igra prijestolja" (Game of Thrones) u produkciji TV-giganta HBO-a snimat će se u Dubrovniku!

– Snimanje počinjemo 18. rujna, a ukupno će trajati četiri tjedna. Snimat ćemo dijelove većeg broja epizoda, tako da možete reći kako će se Dubrovnik pojavljivati kroz cijelu sezonu serijala. Dubrovačke kule zamijenile su lokacije na Malti, gdje je snimana prva sezona, na izričitu sugestiju set-dizajnerice Gemme Jackson. Kao potencijalnu lokaciju razgledali smo i Split, ali smo se ipak odlučili samo za Dubrovnik – otkrila nam je jedna od producentica, koja je zamolila da ne navodimo njezino ime jer nema odobrenje za davanje službenih izjava.

Kaže kako novi zakon o AV-djelatnostima koji stranim filmašima omogućava povrat dijela uloženog novca na snagu stupa tek početkom iduće godine, pa se ove godine neće okoristiti financijskim poticajima kojima Hrvatska želi privući nova filmska ulaganja.

– Stali smo u red za te poticaje koje ćemo iskoristiti ako i treću sezonu budemo snimali u Hrvatskoj, no za sada je o tome prerano govoriti. Ipak, HBO je zadovoljan suradnjom s domaćim ljudima. Grad Dubrovnik ustupio nam je lokacije i time pokazao spremnost da ugosti strane produkcije – kaže naša sugovornica, koja ipak nije htjela otkriti koliki je budžet odobren za dubrovačko snimanje. Ako uzmemo u obzir da je samo prva sezona serijala stajala oko 60 milijuna dolara, sigurno se radi o pozamašnom iznosu. U Hrvatskoj cijelu logistiku organizira dubrovačka produkcijska tvrtka Embassy Films, koja će za snimanje angažirati i 200 domaćih statista.

Komentara 2

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
04:29 24.08.2011.

Opet ce Srbi dobiti žgaravicu.....:)

SC
scary
07:04 24.08.2011.

savršeno! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije