Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert na Igrama

Odlična suradnja gitarista Srđana Bulata i maestra Fačinija

gitarist Srđan Bulat
arhiva VL
07.08.2012.
u 14:18

Dubrovačkoj se publici stisnutoj u sparni Knežev dvor mladi Bulat predstavio često izvođenim djelom Joaquina Rodriga Fantasia para un gentilhombre ostvarujući dobru suradnju s dirigentom Tomislavom Fačinijem

Tradicija je Dubrovačkih ljetnih igara da glazbeni program obogaćuju koncertnim nastupima mladih domaćih glazbenika. Tako je u ponedjeljak uz Dubrovački simfonijski orkestar koji putuje najviše od svih hrvatskih orkestara muzicirao splitski gitarist Srđan Bulat. Riječ je o glazbeniku koji sustavno odlazi na svjetska gitaristička natjecanja s kojih se u pravilu vraća s nagradama. Lani je snimio i prvu kompaktnu ploču za izdavačku kuću Španjolske državne radiotelevizije, a u rujnu počinje poslijediplomski studij gitare na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu.

Dubrovačkoj se publici stisnutoj u sparni Knežev dvor mladi Bulat predstavio često izvođenim djelom Joaquina Rodriga Fantasia para un gentilhombre ostvarujući dobru suradnju s dirigentom Tomislavom Fačinijem povremeno se ipak boreći s (pre)jakim zvukom orkestra. Rodrigova skladba nastala prema gitarističkoj zbirci španjolskog umjetnika Gaspara Sanza koji je djelovao u drugom dijelu 17. stoljeća omogućila je ljubiteljima gitare uživanje u Bulatovu majstorstvu, ali šteta je da nestrpljiva publika nije izborila ni jedan bis od ovog splitskog suptilnog i zapravo rijetko samozatajnog umjetnika.

Dubrovački orkestar koji najesen očekuje i nastup u bečkom Musiskvereinu na koncertu u Kneževu dvoru izvodio je i djela Sibeliusa i Dvoraka, ali i Concerto grosso za gudače hrvatskog skladatelja srednje generacije Srđana Dedića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije