Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brijunsko ljeto

Odiseja i Oluja glavni su događaji desete sezone Teatra Ulysses

teatar ulysses
arhiva VL
28.06.2010.
u 18:10

Ovoljetna dramska premijera Shakespeareova je Oluja, 23. srpnja, sa Šerbedžijom u ulozi Prospera. Dramaturginja Oluje je Tena Štivičić, a redateljica Lenka Udovički.

Velikim koncertom, nazvanim Odiseja, u pulskoj Areni 10. srpnja Teatar Ulysses slavi svoje deseto ljeto. Na njemu će sudjelovati brojni umjetnici koji su surađivali s Ulyssesom, među ostalim: Vanessa Redgrave, Franco Nero, Đorđe Balašević, Josipa Lisac i brojni drugi glazbenici i glumci.

Ovoljetna dramska premijera je Shakespeareova Oluja, a održat će se 23. srpnja sa Šerbedžijom u ulozi Prospera. Dramaturginja Oluje je Tena Štivičić, redateljica Lenka Udovički, a kako bi sve ostalo u obitelji, Mirandu, Prosperovu kći, glumi Nina Šerbedžija. U desetoj sezoni jedino gostovanje je predstava “Žaba” Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, a reprizne su predstave Ulyssesa Pijana noć 1918. i Kralj Lear, drama koja je obilježila prvu sezonu i koja se igrala svih ovih deset godina. Teatar Ulysses gostuje na Splitskom ljetu. Igrat će Pijanu noć 1918., a kako je rekao Šerbedžija:

– Traže da odigram “Moj obračun s njima”. Valjda ću se sjetiti teksta i nešto mu dodati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije