Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interliber

Od elektroničkih knjiga živi pet, a od tiskanih 12 tisuća ljudi

Interliber, treći dan
PIXSELL
15.11.2012.
u 14:20

Održan je i "fight klub" na temu sukoba između elektroničkih i tiskanih knjiga. Među argumetnima suprostavljenih strana moglo se čuti da je klasična knjiga nepraktična, ali i da brojne elektroničke knjige nisu vidjele lektora

Treći dan Interlibera mogao je vratiti osmijeh na lica nakladnika. Školske ekskurzije preplavile su sajam, neki izdavači vele da im je prodaja bolja nego lani, sajmom se prošetao i predsjednik Ivo Josipović primajući brojne knjiške poklone, među njima i knjige Slavenke Drakulić i Zorana Ferića, a u sklopu Info sajma održan je i "fight klub" na temu sukoba između elektroničkih i tiskanih knjiga. Publika je laganim lopticama gađala sudionike rasprave, među njima i književnika Ludwiga Bauera, a među argumentima suprotstavljenih strana moglo se čuti da je klasična knjiga nepraktična, ali i da brojne elektroničke knjige nisu vidjele lektora, premda ne poznaju administrativne granice. Bauer je istaknuo da mu je najvažnije da se knjiga čita, a da je zarada barem u hrvatskom kontekstu limitirana. A on se na elektroničku odlučio kada je čuo da je Stephen King u tjedan dana prodao tri milijuna e-knjiga. Dražen Dabić istaknuo je da će lijepu književnost uvijek radije čitati u tiskanom obliku te da u Hrvatskoj od elektroničke knjige živi pet, a od tiskane 12.000 ljudi.

Gošće Autorskog kutka jučer su bile i dvije večernjakovke, Branka Primorac i Božica Brkan. I dok je prva, inače lektirna autorica, predstavljala svoj novi, šesti po redu dječji roman "Zvonko Zmaj i Tri kavalira", Božica Brkan predstavila se romanom "Rez" koji je prije dvije godine bio u najužem izboru za VBZ-ovu nagradu od 100.000 kuna. I dok je devedesetih u romanu "Lift" Božica Brkan pisala o novinskoj lektorici, ovog je puta za glavno lice izabrala ratnog fotoreportera koji umire u nerazjašnjenim okolnostima. Svojevrsni roman s ključem iz novinarske svakodnevice s jakim elementima trilera mogao bi postati hit. A Večernji list biti će spominjan i u petak u 18 sati na glavnoj pozornici sajma kada će, predstavljajući knjigu Kalmana Žihe "Do posljednjeg daha", večernjakovac Miroslav Ambruš Kiš otkriti kako je to vijest o planinarskoj tragediji na Himalaji bez interneta i bez mobitela dospjela do Večernjaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije