Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dani otvorenih vrata HAZU
Povratak na članak

O starim Hrvatima te o Krleži, Matošu, Ujeviću, Tesli i Zajcu

Manifestacija se održava četvrti put. Početak je 25. studenog u atriju HAZU pozdravom predsjednika Zvonka Kusića

Komentari 2

JS
John_Smith
12:29 24.11.2014.

mrtav-hladan, to što si napisao je sasvim nevažno za ovu temu, no kad već o tom pišeš, dio njegovih predaka su Hrvatskog porijekla, no prije svega, on je bio čovjek svijeta, ezoteričan, nacije mu nisu bile bitne, govorio je daa smo SVI MI LJUDI ista svjetlosna bića. što se tiće vjere, bio je religiozan, spominjao Bibliju, no bliži je bio vedama i Sanskritu. U Beogradu je bio jednom u zivotu i zamjerilo mu se (kiparu Meštroviću rekao je da ne želi da išta njegovor završi u Beogradu), u Hrvatskoj je napravio i sudjelovao u nekoliko projekata, prvoj hidroelektrani u europi (2 dana iza elektrane na Nijagari koja je bila prva u svijetu), te je Šibenik bio prvi grad u svijetu koji je dobio izmjeničnu električnu struju, radio razne projekte po Zagrebu...

VL
MH
mrtav-hladan
23:36 21.11.2014.

tesla nije hrvat i nikad se nije izjasnjavao kao hrvat nego je pravoslavac srpskog porjekla

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.