Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Novi naslovi iz uzbudljive kolekcije Janka Matka!

Janko Matko
VL
PR
Autor
PR članak
19.09.2014.
u 12:32

Šest novih romana najvećeg pučkog pisca u Hrvata oduševit će vas zamršenim ljubavnim i životnim pričama glavnih junaka! Iskusite snažne emocije i neočekivane zaplete na njihovom životnom putu

Janko Matko najznačajniji je predstavnik hrvatske pučke književnosti s dvadesetak romana kojima je stao uz bok poznatoj književnici Ivani Brlić Mažuranić. Tematikom iz nacionalne povijesti, domoljubljem i religioznošću privukao je naraštaje hrvatskih čitatelja. Radeći kao zlatar poznavao je mnoge utjecajne i poznate ljude iz hrvatske povijesti. U romanima donosi upravo njihove nesvakidašnje životne priče.

Dva života jedne žene uzbudljiv je roman o neobičnoj sudbini mlade liječnice koja zbog strastvene ljubavi ostavlja muža i upućuje se u nepoznato s neprežaljenom ljubavi. Na jednoj kućnoj zabavi prelijepa Lidija, unuka bogatoga zagrebačkog tvorničara Jakoba Ukrajinčeka, upoznaje Boška, studenta medicine, u kojeg se zaljubljuje. Nakon upoznavanja s obiteljima, Lidija i Boško objavljuju zaruke i određuju datum vjenčanja. Međutim, na dan vjenčanja, Boškov otac, zastrašen aktualnim prilikama u Europi i progonom Židova, nagovara Boška da odgodi vjenčanje. Unatoč sinovljevu opiranju, Boškov otac ipak uspjeva u naumu. Shvativši što se događa, očajnoj i slomljenoj Lidiji pozli te je odvezu u bolnicu, gdje se sedam dana borila za život. O njoj se brinuo mladi liječnik Josip...

Pripremite se na romantičnu jesen uz drugi dio kolekcije najboljih hrvatskih pučkih romana: Kardinalova ljubav 30.9., Plač šume 14.10., Pokajnik 28.10., Ribar i more 11.11., Tužim... 25.11.

U prodaji je još uvijek i prvi dio kolekcije: Žrtva, Moć zemlje, Tajna, Svjetlo ugaslih očiju, Dragulji i strasti I i Dragulji i strasti II.

Knjigu Dva života jedne žene potražite na kioscima, u poštanskim uredima i na mondo.hr, po cijeni od samo 39,90 kn!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?