Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmski časopis

Novi Filmonaut uz projekciju filma "Tražeći gospodina Goodbara"

„Tražeći gospodina Goodbara“
arhiv Filmonaut
01.03.2013.
u 11:05

U sklopu promocije prikazat će se kontroverzni film Richarda Brooksa iz 1977. godine „Tražeći gospodina Goodbara“ s Diane Keaton i Richardom Gereom, s radnjom smještenom na bujajuću diskoscenu 1970-ih i njezino carstvo poroka

Promocija novog izdanja Filmonauta, hrvatskog filmskog magazina čiji je 7. broj posvećen glumi na filmu održat će se u ponedjeljak, 4. ožujka u 21.15 sati u zagrebačkom Kinu Europa te u subotu 9. ožujka u 20 sati u Art-kinu Croatia u Rijeci. U sklopu promocije prikazat ćemo kontroverzni i rijetko prikazivani film Richarda Brooksa iz 1977. godine „Tražeći gospodina Goodbara“ s Diane Keaton i Richardom Gereom u glavnim ulogama. S radnjom smještenom na bujajuću diskoscenu 1970-ih i njezino carstvo poroka, film je bio zamišljen kao osuda seksualne revolucije, no glumački nastup Diane Keaton potpuno je obrnuo namjere njegovih autora.

 

Novi broj Filmonauta donosi opsežne intervjue s Michaelom Hanekeom (Ljubav), Benhom Zeitlinom (Zvijeri južnih divljina) i Petrom Zlonogom (Daniil Ivanoviču, slobodan si), eseje o gotičkom špageti-vesternu i liku Djanga, Kelly Reichardt i Marini Abramović, a ljubitelje filmskih bizarnosti obradovat će tekst o lutkarskom porno-mjuziklu iz Ulice Sezam. Naslovnica je detalj iz filma Vexed nizozemskih audiovizualnih umjetnika Telcosystems s kojima također donosimo veliki intervju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije