Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JazzHR festival

Nastupom Big banda Radio-televizije Srbije počinje sezona jazz glazbe u Zagrebu

JazzHR
17.05.2023.
u 15:09

Festival JazzHR održava se od 18. do 20. svibnja u Tvornici Kulture

Po prvi put na pozornici festivala JazzHR nastupit će Big band Radio-televizije Srbije, jedinog profesionalnog jazz ansambla u Srbiji u takvoj formaciji. RTS Big Band & solisti, 18.svibnja s početkom u 19.30 sati, otvaraju JazzHR festival u Tvornici Kulture. Bit će to koncert autorskih skladbi solista iz Hrvatske, Srbije i Slovenije uz jazz orkestar pod dirigentskom palicom Vladimira Krnetića.

JazzHR projekt je Hrvatskog društva skladatelja koji svake godine u svojoj organizaciji obuhvaća sezonu koncerata i dva festivala - proljetnu i jesensku ediciju. Ugošćuju i promoviraju primarno hrvatske jazz skladatelje i glazbenike, ali nerijetko i goste iz inozemstva.

Od 1991. godine projekt kontinuirano promiče jazz u Hrvatskoj, a prezentirao se pod različitim nazivima: Međunarodni dani jazza, Proljetna revija jazza, Jazz.hr/proljeće, Jazz.hr/jesen. Vodili su ga umjetnički ravnatelji Mladen Mazur, Antun Tomislav Šaban i Davor Hrvoj,a od 2021. godine pod vodstvom je umjetničke ravnateljice Lane Janjanin.

 Ugostio je više od 2.000 glazbenika u različitim koncertnim prostorima u Zagrebu, a trenutno je lociran u Tvornici Kulture. Od 19. do 20. svibnja nastupit će Nove nade jazza "Marjan Marjanović": Borna Pehar, Pavle Miljenović Quintet, Miro Kadoić Quintet, Joe Kaplowitz - The Keyboard Extravaganza i Jure Pukl ANOROK.

Svake večeri nakon glavnog programa održat će se i dodatni program u Malom Pogonu Tvornice Kulture gdje će nastupati Nove nade jazza "Marjan Marjanović": Spice Melange, a ondje će biti moguće pogledati i izložbu jazz fotografija Mateja Grgića. Više detalja i kupnja ulaznica moguća je ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije