Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umro glumac martinić

Kolege su se nadali da će Čedo ipak ozdraviti

čedo martinić (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
27.12.2011.
u 09:26

Nakon teške bolesti u Splitu je preminuo poznati glumac Ante Čedo Martinić.

Cijeli je HNK u Splitu “potonuo”. Nakon duge i teške borbe s karcinomom, danas ujutro u 52. godini preminuo je Ante Čedo Martinić, istaknuti kazališni, televizijski i filmski glumac. Do posljednjeg dana radio je i kao ravnatelj Drame splitskog kazališta.

– Hrvatsko glumište, posebno splitska Drama, izgubilo je velikog glumca i izvanrednog čovjeka. Posljednjih 15 mjeseci upoznao sam ga i kao vrsnog direktora Drame. Za mene je ovo nenadoknadiv gubitak, izgubio sam jednog od najbližih suradnika – kazao je potresen Duško Mucalo, v. d. intendant splitskog HNK.

Naglašava da je Ante Čedo Martinić za svoju tešku bolest, karcinom, doznao oko Božića 2010. godine. No, unatoč tomu, nijedan dan nije izostao s posla. Uporno je radio, dolazio u teatar, razgovarao s glumcima o probama, repertoaru... Uživao je veliki autoritet među kolegama, bio je uzor, a Duška Mucala posebno je oduševljavala lakoća s kojom je Čedo Martinić rješavao probleme.

– Jako sam tužna i pogođena. Ovo je istinski gubitak za splitsku Dramu. Otišao je prije vremena kvalitetan i izuzetan glumac s kojim sam na sceni provela velik dio života – rekla nam je Zoja Odak, prvakinja splitske Drame.

Dodaje da je splitsko kazalište u malo vremena izgubilo puno ljudi, Gendu, Zdravku, Borisa, Zovku, a sada i Čedu.

– Čula sam se s Čedom za Božić. Čestitali smo jedno drugome. Svi smo strepili za njegovo zdravlje, a on je imao puno vjere – otkriva Zoja Odak.

Komemoracija Anti Čedi Martiniću održat će se u splitskom teatru u srijedu 28. prosinca u 13 sati. Pogreb će biti u Čedinim rodnim Pučišćima u četvrtak 29. prosinca, a ispraćaj na splitskom groblju Lovrinac istog dana u 9.30 sati.

Ključne riječi

Komentara 19

ST
stefff
21:32 27.12.2011.

laka ti zemljića bio si odlićan

OB
-obrisani-
09:46 27.12.2011.

bio je dobar....glumac.......mlad je....šteta...

VI
vindaa
14:18 27.12.2011.

Počivao u miru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije