Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak glumca

Nakon duge bolesti u Zagrebu preminuo glumac Ivica Vidović

Ivica Vidović
Foto: Pixsell
1/6
18.04.2011.
u 17:35

Igrao je nebrojene uloge, ali najviše ćemo ga pamtiti kao legendarnog Servantesa iz "Našeg malog mista"

Danas je nakon duge bolesti u 72. godini preminuo glumac Ivica Vidović, jedan od onih koje nismo pamtili po skandalima nego po predanom glumačkom angažmanu.

“Onesvijestit ću se...”, procijedila je njegova bivša supruga Mirjana Majurec, glumica s kojom je do posljednjeg dana ostao u odličnim odnosima, koju smo zatekli viješću o Vidovićevoj smrti. Njihov sin Luka Vidović, također mladi glumac, nešto je ranije doznao za očevu smrt. Od šoka je jedva mogao govoriti.

S Jupom od Akademije

Vidovićeva današnja supruga Gordana Gadžić, s kojom ima dvoje djece, Anu i Filipa, s njim je proživljavala njegove teške posljednje dane na odjelu intenzivne njege. Tamo mu je organizam polako otkazivao poslušnost nakon što su mu uklonili karcinom grla, a na kemoterapiju gotovo da nije reagirao.

Suze i tišina dočekali su nas i kod jednog od njegovih najboljih prijatelja, kolege Špire Guberine, koji je ipak smogao snage da se prisjeti kako su se privatno družili velik dio života, a najdraža suradnja bila im je na filmu “Starci” 2001.

Vidovićev kazališni angažman bio je snažno vezan uz redatelja Joška Juvančića Jupu s kojim je radio od studentskih dana.

– Bio je divan glumac, prijatelj, sve što možete zamisliti. Počeli smo surađivati još 1962. godine na Akademiji, kad sam ga kao studenta angažirao na predstavi. Već je tada pokazao velik talent i otad pa do “Ribarskih svađa” praktički nema predstave koju nije igrao kod mene – rekao je Juvančić.

Neumorno snimao

– Najgore je kad odjednom izgubiš velikog prijatelja i glumca. To je nenadoknadivo – dodao je sjetno.

Osim bogatoga glumačkog života u kazalištu, Vidović je iza sebe ostavio više od 50 filmskih uloga, od “Rane jeseni” 1962. godine, preko “W.R. – Misterije organizma”, “Izbavitelja”, “Ritma zločina” pa sve do nedavnih hitova “Maršal” i “Što je muškarac bez brkova?”. Gotovo da nije bilo godine u kojoj nije snimio barem jedan film!

Pamtit ćemo ga po ulogama povučenih urbanih antijunaka koje je početkom 1970-ih utjelovio na domaćim velikim platnima, ali i po brojnim dramskim serijama, od kojih je najzapaženija bila njegova uloga Servantesa u "Našem malom mistu".

Ključne riječi

Komentara 61

DU
Deleted user
09:52 19.04.2011.

rip

JO
josip1892
10:04 19.04.2011.

počivaj u miru

AM
amarila
17:45 18.04.2011.

Pocivao u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije