Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL

Naj, naj, naj festival završava dodjelom Zlatne Žar ptice

žar ptica
ŽAR PTICA
10.04.2010.
u 09:11

Zamišljen kao smotra najboljih dječjih predstava, besplatno izvedenih za vrijeme proljetnih školskih praznika Naj, naj, naj festival razvio se u respektabilan međunarodni Festival.

U Gradskom kazalištu „Žar ptica“ u nedjelju, 11. travnja u 19 sati je svečano zatvaranje, ove godine jubilarnog i dosada najvećeg izdanja Naj,naj,naj festivala. Zamišljen kao smotra najboljih dječjih predstava, besplatno izvedenih za vrijeme proljetnih školskih praznika Naj, naj, naj festival razvio se u respektabilan međunarodni Festival, na kojem je ove godine u odličnoj konkurenciji sudjelovalo 11 domaćih i 6 stranih kazališta.

Priliku da besplatno uživa u najboljim domaćim predstavama i u pravim kazališnim iznenađenjima koja su nam priredili gosti iz Južne Koreje, Švicarske, Italije, Izraela, Srbije i Slovenije iskoristilo je više od 7 ooo djece i nemali broj roditelja, baka i djedova.

Festival je tako pokazao da je i najmlađa publika itekako željna kulturnih sadržaja, a u kazalištu Žar ptica su ponosni što su im uspjeli oplemeniti proljetne praznike i prikazati im i one predstave u kojima uživaju njihovi vršnjaci diljem svijeta.

Festival je i natjecateljskog karaktera, te će na ceremoniji zatvaranja najboljima biti dodijeljene Zlatne Žar ptice u deset kategorija, po odluci Stručnog žirija, sastavljenog od poznatih kazališnih kritičara. Nagrade će uručiti gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić.

U borbi za Naj glumicu i Naj glumca, brojnih izvrsnih stranih i domaćih glumačkih ostvarenja, ove godine su i naše mlade zvijezde: Nataša Janjić, Jadranka Đokić, Hana Hegedušić, Ana Majhenić, Nera Stipičević, Maja Posavec, kao i Filip Križan, Rakan Rushidat, Tvrtko Jurić, Filip Nola, Boris Mirković

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije