Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb film festival

Nagrada Albert Kapović uručena producentu Siniši Juričiću

zff (1)
Foto: ZFF
1/3
15.10.2012.
u 00:25

Prije projekcije otvaranja tradicionalno je dodijeljena i nagrada Albert Kapović za doprinos promociji hrvatskog filma.

Crnohumornom dramom "Posljednji Elvis" argentinskog redatelja Armanda Boa otvoren je jubilarni, deseti Zagreb film festival. U odabiru filma otvaranja organizatori su se, kako je objasnio direktor Boris T. Matić, između ostalog vodili očekivanjem da će im u goste doći glumac John McInerny, koji je glumeći Elvisa trebao biti zvijezda tuluma otvaranja. Nažalost, zbog osobnih problema glumac je u zadnji čas morao otkazati putovanje, no to nije pokvarilo lijepu festivalsku atmosferu po kojoj su poznata filmska slavlja u kinu Europa.

Ovogodišnje otvaranje ZFF-a dodatno su razigrale i stotine mjehurića od sapunice koje je napuhala publika, te ogromni stupovi slavljeničkih balona s obje strane kinoplatna. Prije projekcije otvaranja tradicionalno je dodijeljena i nagrada Albert Kapović za doprinos promociji hrvatskog filma. Iako se radi o nagradi koju dodjeljuje Hrvatska udruga producenata, ovo je prvi put da ju je zaista i dobio jedan producent.

Više nego zasluženi ovogodišnji laureat je Siniša Juričić iz Nukleus filma, jedan od naših međunarodno najprisutnijih producenata, čiji je koprodukcijski dokumentarac "Posljednja ambulantna kola Sofije" između ostalih dobio nagrade u Cannesu i Karlovym Vayma.

– Zahvaljujem svojoj obitelji što me trpi, ali i još petero ljudi koji su pomogli velikom uspjehu mojeg filma. Vanji Sremac, Jadranki Hrgi, Ivani Ivišić, Sanji Ravlić iz Hrvatskog audiovizualnog centra te najhrabrijem i najluđem čovjeku naše kinematografije, koji je zaslužan zašto imamo audiovizualni centar kojim se ponosimo, Hrvoju Hribaru – rekao je Juričić, još jednom odaslavši jasnu poruku podrške domaće filmske zajednice često napadanom ravnatelju Hrvatskog audiovizualnog centra koji je prošle godine i sam dobio nagradu Albert Kapović.

Zagreb film festival trajat će do 21. listopada, a u tom ćemo razdoblju u šest festivalskih kina vidjeti ukupno stotinjak novih i retrospektivnih naslova u čak 11 festivalskih programa.

Komentara 1

SE
sestrićna
11:19 15.10.2012.

a ko su ovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije