Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igre

Na terasi trvđave Revelin gostuje pijanist Jacky Terrasson

jacky terrasson
arhiva VL
23.07.2010.
u 15:29

Novi album “Push” nova je prekretnica u njegovu stvaralaštvu. Između ostalog sadrži i džez-obradu pjesme “Beat It” Michaela Jacksona, za koju Terrasson kaže da ga je privukla zato što zvuči kao nešto što se nikako ne može uklopiti u džez.

Nakon niza uspješnih albuma i nastupa, pijanist Jacky Terrasson nedavno je izdao novi album “Push” s kojim premijerno gostuje u Hrvatskoj, na Dubrovačkim ljetnim igrama. Koncert će se održati u utorak 27. srpnja na terasi tvrđave Revelin. Gostovao je i prošle godine, a sada dolazi s dvojicom sjajnih glazbenika: Ben Williamson je na basu, a za bubnjevima Terre Gully.

Džez-pijanist Jacky Terrasson (pravim imenom Jacques-Laurent) rođen je u Berlinu 1966. godine. Odrastao je slušajući svirku Buda Powella, Billa Evansa, Theloniusa Monka i Milesa Davisa, a osobito je obožavao glas Billie Holiday. Studirao je na Glazbenom koledžu Berkley u Bostonu, a zatim stjecao dragocjena iskustva svirajući po čikaškim i njujorškim klubovima te surađujući sa sastavima Arthura Taylora i Betty Carter. Godine 1993. pobijedio je na pijanističkom natjecanju Thelonius Monk, i otad traje njegova sve intenzivnija međunarodna karijera.

Surađivao je s nekima od najpoznatijih džez-vokala (Casandrom Wilson, Diannom Reeves, Dee Dee Bridgewater, Jimmyjem Scottom...). Novi album “Push” nova je prekretnica u njegovu stvaralaštvu. Između ostalog sadrži i džez-obradu pjesme “Beat It” Michaela Jacksona, za koju Terrasson kaže da ga je privukla zato što zvuči kao nešto što se nikako ne može uklopiti u džez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije