Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL

Na koncert 2Cellos u Puli dolaze i grupe iz Japana i J. Koreje

'14.06.2013., Pula, Amfiteatar - Poznati violoncelist Stjepan Hauser, clan dueta 2 cellos, sa svojim kolegom Lukom Stulicem uskoro ce zasvirati u Pulskoj Areni.   Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
17.06.2013.
u 19:30

Od koncerta u zagrebačkoj Areni do danas broje čak 150 avionskih letova, ali još izdržavaju taj tempo

– Luka se malo odmara na jednom jadranskom otoku, jer ovo su nam jedini slobodni dani ovog ljeta – rekao nam je Stjepan Hauser, član svjetski slavnog violinističkog dua 2CELLOS.

A na pitanje kako to da se Šulić odmara dok on u Zagrebu odrađuje promociju za njihov veliki koncert u pulskoj Areni, 3. srpnja, Hauser kroz smijeh odgovara:

– Ja sam hiperaktivan pa mi odmor ne treba.

Hiperaktivni Cellos

Njegovu hiperaktivnost otkrivaju i fotografije snimljene u pulskoj Areni na kojima se pretvorio u gladijatora spremnog na osvajanje antičkog amfiteatra. Baš te i takve emocije iščitali smo kroz cijeli naš razgovor, a Stjepan spremno priznaje:

– Emocije su velike i jake kada pripremate koncert u svom rodnom gradu, i to u samoj Areni\".

Stjepan Hauser priča da im je njihov drugi zajednički CD In2ition (na kojem također izvode obrade poznatih pop i rock-hitova i na kojem im gostuju slavni glazbenici poput Eltona Johna) znatno promijenio koncepciju nastupa:

– Nove pjesme pridonijele su tome da sad sviramo onako kako smo oduvijek željeli: počnemo lagano i postupno gradimo atmosferu prema kraju, a tada uvijek mora biti urnebes – priča Stjepan i priznaje da je koncert u pulskoj Areni onaj koji čeka cijeli život:

Arena je ipak pojam

– Arena je pojam! Predivan prostor i pozornica na kojoj su nastupala samo najveća imena. Mi smo tamo prvi put kao 2CELLOS i sve je posebno. Zato će to biti posve drugačiji koncert. Želimo pojednostaviti stvari, ne želimo koncert prenatrpati s različitim efektima. U središtu svega treba biti glazba i taj predivni ambijent, jer takva je i naša glazba u kojoj spajamo staro s novim.

Stjepan nam je otkrio i da će se koncert snimati kao DVD i baš zbog toga pozvao je sve ljude da dođu \"budu lijepi i da divljaju\". Otkrio nam je i to da upravo u pulsku Arenu stižu i njihovi brojni obožavatelji iz Japana, Južne Koreje... A prije Arene, 2CELLOS sviraju i na središnjem zagrebačkom trgu na proslavi ulaska Hrvatske u EU. Pitamo ga stoga što bi najradije odsvirao njemačkoj premijerki Angeli Merkel.

– Ne znam ni sam, ali nešto hrvatsko. Sada imamo i to. U Osijeku smo svirali \"Ne dirajte mi ravnicu\", u Varaždinu \"Ja sem Varaždinec\", u Splitu glazbenu temu iz \"Malog mista\", pa onda u Zagrebu možemo i nešto zagrebačko.

Sve je rasprodano

Nakon Pule dečke put vodi na razne strane svijeta, u Meksiko, Južnu Ameriku, SAD... Kaže da uživaju u velikom interesu publike i činjenici da su im koncerti svuda rasprodani. Zato i mogu sve to izdržati sa samo nekoliko dana odmora. Razgovarali smo točno na dan prve godišnjice njihova vrlo uspješnog koncerta u zagrebačkoj Areni i stoga pitamo koliko su uopće slobodnih dana imali u tom razdoblju.

– Ne znam! Vrlo malo, a to vam dokazuje druga brojka. U tih godinu dana imali smo, što sami, što s ekipom Eltona Johna, čak 150 avionskih letova, a isti nas takav tempo čeka i u godini koja slijedi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije