Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Mucalo: Kazalište nije tvornica bloketa nego hram kulture

duško mucalo
Ivana Ivanović/PIXSELL
28.02.2012.
u 11:50

Realni gubitak HNK Split iznosi 317.785 kuna, dok je objektivni minus 1,4 milijuna kuna zbog tri premijere više, kaže Mucalo

– Kazalište nije tvornica bloketa nego hram kulture. Realni gubitak HNK Split iznosi 317.785 kuna, dok je objektivni minus 1,4 milijuna kuna zbog tri premijere više. Te tri premijere su moj grijeh. Svi će me ljubitelji kazališne umjetnosti pohvaliti, dok će me financijeri optužiti. Ja taj križ nosim na leđima i u prvih šest mjeseci minus ćemo pokriti. I to, što je najvažnije, sami, iz vlastitih sredstava. Nitko ne traži novac od Grada, ni od županije, ni od Ministarstva kulture. Porezni obveznici nisu oštećeni – kazao je na konferenciji za novinare Duško Mucalo, v.d. intendanta HNK Split.

Istaknuo je da je novinare pozvao kako bi se doznala prava istina o financijskom izvješću splitskog teatra za prošlu godinu. Prema Mucalovim riječima, najveći apsurd koji mu se pripisuje je minus Splitskog ljeta koji za samo jedan mjesec iznosi 338.600 kuna.

Mucalo je naglasio da je u prošloj godini HNK Split imao 4000 više gledatelja, 300 pretplatnika više i tri premijere više.

– Ovo kazalište posluje zbog predstava, ovo nije banka – poručio je Mucalo koji sutra ide u Zagreb na razgovor s novom ministricom kulture o Splitskom ljetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije