Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUO

Miroslav Gašparović predsjednik Udruge ravnatelja muzeja

Miroslav Gašparović
Pixsel
19.04.2012.
u 14:50

Osnovana je Udruga ravnatelja hrvatskih muzeja koja će \"promicati učinkovito upravljanje\" i štititi prava zaposlenika i ravnatelja muzeja jer se oni ne mogu sindikalno organizirati

Osnovana je Udruga ravnatelja hrvatskih muzeja koja će "promicati učinkovito upravljanje" i štititi prava zaposlenika i ravnatelja muzeja jer se oni ne mogu sindikalno organizirati, a dio muzejskih djelatnika ima ograničene ugovore o radu. Na osnivačkoj skupštini okupilo se četrdesetak ravnatelja muzeja iz svih krajeva Hrvatske, a Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, izabran je za prvog predsjednika URHM-a.

Za sjedište udruge izabran je Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu Odlučeno je da članovi predsjedništva i nadzornog odbora budu birani na način ravnomjerne teritorijalne zastupljenosti. Članovi Predsjedništva su: Elvira Šarić Kostić (Muzej grada Splita), Marin Kirinčić (Prirodoslovni muzej Rijeka), Branko Spevec (Gradski muzej Varaždin) i Grgur Marko Ivanković (Muzej Slavonije, Osijek). Za tajnicu je izabrana Goranka Horjan (Muzeji Hrvatskog zagorja, Gornja Stubica). Za članove Nadzornog odbora izabrani su Tatjana Vlahović (Hrvatski prirodoslovni muzej, Zagreb), Andro Krstulović Opara (Muzeji Ivana Meštrovića, Split) i Darko Komšo (Arheološki muzej Istre, Pula). Miroslav Gašparović, predsjednik URHM-a, najavljuje prvu skupštinu udruge nakon što se upiše u Registar udruga RH.

Komentara 1

PI
prava istina
17:09 19.04.2012.

Uf, a ja taman mislila pitat Udrugu kako je moguće da zubari budu ravnatelji muzeja pa ispalo ada su i zubari "glavni" u Udruzi. To je valjda da im usput i poravlja zubeke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije