Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa(n)jam knjige

Miljenko Jergović čitao priče objavljene u Srbiji

Jergović u Puli
pixsell
07.12.2012.
u 15:57

– Kada je Bog stvarao svijet, nije pisao jezikom matematike, nego jezikom poezije – rekao je Mae – jedan od najuglednijih gostiju ovogodišnjeg pulskog sajma knjiga koji nudi kvalitetne programe i upoznavanje kvalitetnih autora.

– Knjiga priča “Mačka čovjek pas” objavljena je krajem listopada 2012. godine u Beogradu. Nema je u hrvatskim knjižarama i neće je ne biti. Možete je kupiti na sajmu knjiga u Puli – rekao je u pulskoj galeriji Cvajner gost sajma knjiga i autora te poznati hrvatski književnik Miljenko Jergović kao uvod u čitanje svojih priča. Publika je bila mirna i pažljiva pa je Jergović pročitao čak pet od četrdesetak priča koje je objavio beogradski nakladnik Rende.

A gost Doručka s autorom u petak bio je portugalski pjesnik, prozaik, pjevač i slikar Valter Hugo Mae koji je u Puli predstavio hrvatski prijevod romana “Stroj za pravljenje Španjolaca” koji je za nakladu Vuković&Runjić prevela Tanja Tarbuk. Na upit Voje Šiljka kako se u Europskoj uniji osjećaju pjesnici, Mae je odgovorio:

– Osjećaju se prevareni. Nitko tko ulazi u EU ne smije imati iluzije. Kada ste član EU, važno je ne potrošiti sav novac na gradnju cesta. Ne smije se prestati proizvoditi. I ne smije se misliti da će vas turizam spasiti – rekao je Mae, što je izazvalo buran osmijeh u publici jer je portugalski pisac kirurškom preciznošću opisao hrvatsku situaciju, očito identičnu onoj u Portugalu.

Na pitanje što se čita u Portugalu, Mae je odgovorio da se čitaju knjige o vampirima, ali i autori u modi poput Murakamija. On je među najpopularnijim piscima pa može živjeti isključivo od pisanja, ali ne odustaje ni od pisanja poezije.

– Portugalci su pjesnički narod. Imali smo kraljeve koji su pisali dobru poeziju. Kada je Bog stvarao svijet, nije pisao jezikom matematike, nego jezikom poezije – rekao je Mae, jedan od najuglednijih gostiju ovogodišnjeg pulskog sajma koji nudi kvalitetne programe i upoznavanje kvalitetnih autora, ali su mu najprodavanije knjige ipak “Pedeset nijansi sive” i “Pedeset nijansi mračnije” engleske književnice E. L. James.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije