Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontroverzna odluka

Milana Vuković Runjić: Poprilično je logično da kino Europa damo KIC-u

Foto: Sanjin Strukić
24.04.2020.
u 12:45

Odluka Gradskog ureda za kulturu da se kino Europa dodjeli KIC-u Bandiću donesena je 14. travnja, a to je sasvim logičan potez, kaže Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu.

"Poprilično je logično da Kino Europu preuzme baš KIC" poručila je Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu na konferenciji u Muzeju suvremene umjetnosti, dan nakon odluke gradonačelnika Milana Bandića da kino, oko kojega se prije godinu dana mučno protestiralo i molilo da se ne oduzima zakupcima iz Zagreb film festivala, sada udjeli Kulturno informativnom centru.

Logičan je to potez, tvrdi Runjić, jer radi se o 'gradskoj ustanovi koja se od 1964. bavi kulturnim menadžmentom', a čini se da nije sporno ni što prethodno nije raspisan javni natječaj, iako je upravo na njemu i na hitnoj sanaciji lani inzistirao Bandić.

- To je kao model kada Gradska ustanova August Cesarec upravlja Kinotekom pa se sada gradsko kino prepušta gradskoj ustanovi na upravljanje. Zato nije bilo ni natječaja. Vodeći se tim modelom smatramo da ova ustanova posao može kvalitetno raditi jer se i u drugim situacijama na sličnim projektima pokazala uspješnom – pojasnila je pročelnica Gradskog ureda za kulturu dodavši da 'KIC ima i svoje kino i programe pa se išlo 'na tu priču''.

Inače, kao gradska ustanova, KIC neće morati plaćati najam, a na upite o odluci gradonačelnika koji su poslani Gradu, odgovor još uvijek nije stigao, kao ni na dopis od 29. ožujka u kojem smo zadnji put pitali o stanju kina Europa.

Prijedlog Gradskog ureda za kulturu da se kino Europa dodjeli KIC-u Bandiću je upućen još 12. ožujka, a odluka koja je donesena 14. travnja i objavljena je jučer.

Komentara 4

Avatar KimberlyKU97
KimberlyKU97
10:49 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar RuthPU74
RuthPU74
09:35 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
00:22 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije