Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Film Festival

'Michael' odnio Zlatna kolica u kategoriji dugometražnog filma

Pobjednik ZFF-a, film Michael
ZFF
22.10.2011.
u 16:11

Znaju se i pobjednici Palunka. Prva nagrada odlazi Lani Brčić za 'Staklenke', a pohvale su zavrijedili Sanja Đurić za 'Evinu igru' te Hrvoje Marin za 'Vlak za nepoznato'

Proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala.

Zlatna kolica u dugometražnoj kategoriji žiri u sastavu Peter Suschitzky, Antonio Piazza i Christopher Goodwin dodijelio je austrijskom filmu 'Michael' u režiji Markusa Schleinzera.

Posebno priznanje u dugometražnoj konkurenciji osvojio je film ‘Razmjena’ izraelskog redatelja Erana Kolirina.

Zlatna kolica za najbolji kratki film osvojio je redateljski dvojac iz Njemačke, Ilker Çatak i Johannes Duncker sa svojim filmom ‘Kad je Namibija bila grad...’.

Najbolji dokumentarni film 9. Zagreb Film Festivala prema mišljenju žirija u sastavu Chris McDonald, Amra Bakšić Čamo i Tim Pritchard je ‘Na rubu Rusije’ poljskog autora Michała Marczaka, dok je žiri posebno priznanje u dokumentarnoj konkurenciji uručio hrvatskom filmu ‘Zemlja znanja’ autora Saše Bana.

Zlatna kolica za najbolji hrvatski film u programu Kockice osvojio je film ‘Komba’ autora Tina Žanića, a o nagradi je odlučivao tročlani žiri u sastavu Danijel Hočevar, Jukka-Pekka Laakso i Juraj Lerotić.

Znaju se i pobjednici Palunka. Prva nagrada odlazi Lani Brčić za 'Staklenke', a pohvale su zavrijedili Sanja Đurić za 'Evinu igru' te Hrvoje Marin za 'Vlak za nepoznato'. O nagradi je odlučivao ocjenjivački sud kojeg su činili Dean Kotiga, Hrvoje Magić i Juraj Lerotić.

Svečana dodjela nagrada i zatvaranje festivala održat će se večeras u 20 sati u kinu Europa uz projekciju filma 'Opasna metoda' redatelja Davida Cronenberga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije