Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazalište

"Med+Pepeo / Iznad ponora" s pravom prati grozna reputacija

'Zdenko Botic,Anastazija Balaz-Lecic,Drazen Mikulic,Leonora Surian,Jelena Lopatic,Nenad Vukelic,Tanja Smoje,'
'Christelle Harbon i Francois-Mic'
09.05.2010.
u 15:15

Francuski redatelj Francois-Michel Pesenti nedovoljno promišlja svoja djela, pa rezultat nažalost podsjeća na loše osnovnoškolske viceve

Na riječkoj premijeri predstave "Med+Pepeo/Iznad ponora" francuskog redatelja Francoisa-Michela Pesentija, publika je zviždala glumcima, ali i izlazila iz dvorane.

U subotu navečer u (vrlo praznoj) dvorani Gorgona MSU-a (u sklopu suradnje s Eurokazom) nitko nije reagirao tako drastično, ali već je na prvi pogled bilo jasno da je loša teatarska reputacija, koja je prije predstave stigla u Zagreb, bila opravdana. 

Tekst rađen prema motivima starogrčkih tragedija, doslovno se izljeva u neuhvatljivim rečnicama koje idu i jedna preko druge, publiku je prvenstveno tjerao na smijeh, što mu nipošto nije bio primatan cilj. 

Jedinu pravu reakciju izazvalo je golo glumačko tijelo. Nedovoljno da bi opravdalo rad cijelog ansabla drame riječkog HNK.

Cijela predstava tako ostaje pokušaj nedovoljnog autorskog promišljanja o njenom smislu, gdje cipele za step i nogometna lopta nisu dovoljni rekviziti za aktualiziranje opće ljudskih istina koje su stari Grci u stalnom dijalogu (i borbi) sa svojim bogovima (i demonima) tako dobtro znali.

Stoga se cijela priča može sažeti u pitanje  učiteljica iz osnovnoškolskih viceva: "Što je pjesnik htio reći?". U ovom slučaju odgovor glasi - mnogo, a ništa! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije